Til hovedinnhold

Riktig oppbevaring av frukt og grønt

Slik øker du holdbarheten

Det er fort gjort å slenge agurken i kjøleskapet, appelsinene i fruktbollen og hvitløken på kjøkkenbenken, men er det riktig oppbevaring av frukt og grønt? Og hvilke frukt og grønt bør egentlig oppbevares i pose? Her er tipsene du trenger for å gi frukt og grønt et fruktbart liv.

Oppbevar frukt og grønt i samme familie sammen

Oppbevaring av grønnsaker – glad i kulde

Oppbevaring av frukt og grønt – 5 fun facts

  • Agurken trives aller best på kjøkkenbenken, ikke i kjøleskap.
  • Hvitløk holder seg inntil et halvt år i kjøleskap.
  • For lengst mulig holdbarhet, oppbevar bananene i plastpose med små hull i.
  • Blomkål holder inntil en måned dersom den er pakket i plastpose i kjøleskapet.
  • Har gulrøttene stilk på blir de fort slappe. Fjern stilken og legg gulrøttene i en pose i kjøleskapet. Da holder de seg i 2-3 uker.

Oppbevaring av frukt og grønt i romtemperatur

  • Melon
  • Banan
  • Papaya
  • Avokado
  • Tomat
  • Agurk
  • Artiskokk
  • Aubergine
  • Squash

Oppbevaring av frukt og grønt i kjøleskap

  • Steinfrukter
  • Bær
  • De aller fleste grønnsaker
  • Epler
  • Pærer