Til hovedinnhold

Slik lykkes du med mandelpoteter

Potet

Mandelpoteter er populært tilbehør til julematen, men kan være utfordrende å tilberede da de fort kan sprekke. Her får du tipsene du trenger for å koke perfekte mandelpoteter.

Slik gjør du  

Fyll en kjele med vann og legg i de største potetene først og de minste øverst da de trenger mindre koketid.
La potetene småkoke i 5-6 minutter. Pass på at vannet kun putrer, og ikke fosskoker. Test en mandelpotet for å se om den er mør. Er den ferdig kokt vil kniven slippe taket. Unngå å stikke for mye i dem.
Dra kjelen av platen og la potetene trekke i 5-6 minutter.
Til slutt heller du av vannet, og lar potetene få dampe litt. For best smak og konsistens er det fint å la mandelpotetene hvile litt før servering.

Restetips:

Har du rester av potet? Bruk til pytt-i-panne eller hjemmelaget potetsalat dagen etter.

Visste du:

Poteten har fått en egen merkedag for å øke oppmerksomheten rundt alt det positive den står for. Potetdagen feires hvert år onsdag i uke 40. Midt i høstferieuken, som var potetferien i gamle dager. Den fortjener en plass i nordmenns hjerter da den er sunn og næringsrik, anvendelig, rimelig og ikke minst bærekraftig.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn