Til hovedinnhold

Slik skreller du appelsin uten å søle

Prix-Triks

Appelsin er obligatorisk på skitur, og perfekt både som mellommåltid og dessert. Sjekk disse to skrellemetodene som gjør at du skreller appelsinen i en fei!

To hender holder i en appelsin, og skreller den med en skje. Grønt skjærebrett som underlag, og flere appelsiner rundt.

Smaksrik vitaminbombe

Syren og sødmen i appelsinen gjør den til en fantastisk smaksetter i salater, sauser, marinader og dressinger. Appelsin løfter også kylling til nye høyder, og andebryst i appelsinsaus er en klassiker. I tillegg er den saftige frukten en kalorifattig c-vitaminbombe som også er rik på kostfiber.

Appelsin er ikke bare appelsin

Det finnes mange ulike typer appelsiner, men frukten deles vanligvis inn i tre hovedgrupper; blonde, røde og bitre. Blonde appelsiner, med gult fruktkjøtt, er de vanligste i Norge. Røde appelsiner kalles ofte også blodappelsiner. I fruktsalat kan det være dekorativt å blande blonde og røde appelsiner.

Den bitre pomeransappelsinen har helt andre smaksegenskaper enn søte appelsiner, og brukes blant annet til appelsinmarmelade. Appelsin dyrkes over hele verden, men i Norge finner du vanligvis appelsiner fra Spania, Italia og Egypt.

Påskeappelsiner hele året

Påskeappelsiner er en lang tradisjon i Norge, og stammer fra før krigen da appelsiner kun fantes i norske butikker noen måneder hver vinter. De søteste og beste sortene var tilgjengelig rundt påske, og ble derfor en smakfull påsketradisjon. Nå har vi heldigvis appelsiner i fruktdisken hele året. 

Likevel: Selv om appelsin er obligatorisk på tur, er det lett å kvie seg for å skrelle den. Klissete, kalde fingre kan fort bli resultatet, men det er det slutt på nå, etter disse to skrellemetodene!

1. Skjemetoden

Skjær i skallet rundt midten av appelsinen, pass på å ikke skjære i kjøttet. Bruk en skje og løsne skallet med skjeen, og så er det bare å dele appelsinen i båter med hendene.

2. Brettemetoden

Skjær av toppen og bunnen på appelsinen. Bruk en kniv og skjær inn på langs av en appelsinbåt til midten av appelsinen. Brett appelsinen ut. Så er det bare å løsne appelsinbåtene med fingrene!

▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit