Til hovedinnhold

Slik steker du kylling riktig

Prix-Triks

Her er tipsene som gjør at du får saftig og perfekt stekt kyllingfilet - enten du bruker ovn eller stekepanne.

Rå kyllingfilet ligger på en skjærefjøl i tre. Hender strør krydder over filetene. Tomater og oransje kjøkkenhåndkle ved siden av.

Proteinrik favoritt

Kylling er verdens mest brukte kjøtt. Det er det magreste kjøttet vi har, samtidig som det er fullt av sunne proteiner. I tillegg er det også mat som er enkel å tilberede på kort tid.

Kylling må alltid være gjennomstekt, og da kan den lett bli tørr og lite fristende. Med noen enkle triks kan du få både gjennomstekt og saftig kylling.

Bla helt ned i artikkelen for å finne 4 digge oppskrifter med kyllingfilet!

Saftig kylling stekt i panne

Her er trikset for å få optimalt resultat når du steker kylling (og andre typer kjøtt) i stekepanne: Stek først kjøttet på ganske sterk varme for å få stekeskorpe, og etterstek på lav varme inntil kjøttet har riktig kjernetemperatur.

Slik gjør du:

1. Tørk kyllingfiletene med kjøkkenpapir før du krydrer og steker. Dette vil gi en finere stekeskorpe på kjøttet. Men tørk bare lett av, og unngå kjøkkenpapir som loer. Ingen liker papirbiter i maten.

2. Krydre filetene med salt og pepper, pluss anet krydder hvis du har lyst på ekstra smak. Paprikapulver, hvitløkpepper og provencekrydder gjør seg bra på kylling!

3. Varm pannen til litt over middels varme. Den skal være ordentlig varm når du har oppi olje eller smør. Blander du smør og olje får du den gode smørsmaken uten at smøret svir seg. 

4. Stek filetene ca. to minutter på hver side for å få en gyllen stekeskorpe.

5. Sett på lokk og skru platen ned på svak varme. Hvis du ikke har lokk, kan du legge aluminiumsfolie over. (obs, bruk typen som passer til ovn og grill, det står på pakken).

6. Stek filetene videre i rundt syv-åtte minutter på hver side. Steketiden er litt avhengig av hvor tykke filetene er; jo tykkere fileter, desto lengre steketid. Skjær gjerne et snitt i fileten for å se om den er gjennomstekt.

Saftig kylling stekt i ovn

Du kan også steke kyllingfileter i ovnen, det er en fordel hvis du for eksempel skal steke mange. Her er et par varianter av triksene som gjør at også ovnsstekt kylling blir saftig:

Kylling i bakepapir, slik gjør du:

1. Sett på ovnen på 200 grader.

2. Ha litt olje i en ildfast form. Smør også olje utover et bakepapir som bør være så stort at det dekker filetene og kan pakkes rundt dem på sidene.

3. Smør inn kyllingbrystene med olje, og krydre dem.

4. Legg filetene i den ildfaste formen, dekk dem med bakepapiret og pakk dem inn (med den smurte siden ned mot kyllingen). Dette vil holde på fuktigheten mens de stekes

5. Stek midt i ovnen i ca en halvtime. Jo tykkere fileter, desto lengre steketid. Skjær gjerne et snitt i fileten for å se om den er gjennomstekt.


Kylling i folie, slik gjør du:

1. Sett ovnen på 180°C.

2. Smør kyllingfiletene med olje og smør, og krydre dem.

3. Pakk filetene én og én inn i aluminiumsfolie. Legger du litt ekstra grønnsaker og krydder i folien sammen med kyllingen, får du et nydelig måltid. Her er noen forslag (til hver pakke):

  • Et par skiver løk
  • 1/2 hakket hvitløkfedd
  • En vårløk, i strimler
  • Oppklippet gressløk eller kruspersille

4. Legg foliepakken på et stekebrett eller i en ildfast form og stek i ovnen i ca. 20 minutter.

Bruk gjerne steketermometer, eller skjær et snitt i en av filetene for å sjekke om den er gjennomstekt. Når du steker i folie, vil varmen i kjøttet gjerne fortsette å stige noe rett etter at du har tatt det ut av ovnen. Du kan derfor godt ta ut kjøttet når kjernetemperaturen viser 68 grader.

TIPS!

Hvis du vil være helt sikker på å ha en filet som er perfekt gjennomstekt, kan du bruke et steketermometer. Stikk den inn i den tykkeste delen av fileten, omtrent halvveis inn. Når termometeret viser 68-70 grader, er kyllingen ferdig.

4 digge oppskrifter med kyllingfilet

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn