Til hovedinnhold

Cowboy Candy - karamelliserte jalapeños

Karamelliserte jalapeños er vilt gode som topping og tilbehør på alt fra taco og nachos til burgere, pizza og ostefat.

Cowboy Candy - karamelliserte jalapeños, servert i syltetøyglass med lokket ved siden av.

6min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

1glasssyltede jalapeños

1dleddik (hvitvinseddik eller eplecidereddik)

1dlvann

2 og en halvdlbrunt sukker

1tscayennepepper (smak til)

2stklime

Fremgangsmetode

Riv skallet og press saften av limen.
Sil av laken fra de syltede jalapeñoene. Ta vare på litt dersom du vil bruke litt i laken for ekstra smak.
Kok opp eddik, vann, sukker, cayennepepper og limesaft i en kjele. La småkoke i ca. 5 minutter til sukkeret er oppløst og laken er litt sirupsaktig.
Tilsett jalapeñoringene, og eventuelt litt av laken fra glasset, og la småkoke i ca. 1 min.
Rør inn limeskall og fyll blandingen på rene glass som tåler varme. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Cowboy candy holder seg i opptil 3 måneder i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen