Cowboy Candy - karamelliserte jalapeños
Karamelliserte jalapeños er vilt gode som topping og tilbehør på alt fra taco og nachos til burgere, pizza og ostefat.

6min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
1glasssyltede jalapeños
1dleddik (hvitvinseddik eller eplecidereddik)
1dlvann
2 og en halvdlbrunt sukker
1tscayennepepper (smak til)
2stklime
Fremgangsmetode
Riv skallet og press saften av limen.
Sil av laken fra de syltede jalapeñoene. Ta vare på litt dersom du vil bruke litt i laken for ekstra smak.
Kok opp eddik, vann, sukker, cayennepepper og limesaft i en kjele. La småkoke i ca. 5 minutter til sukkeret er oppløst og laken er litt sirupsaktig.
Tilsett jalapeñoringene, og eventuelt litt av laken fra glasset, og la småkoke i ca. 1 min.
Rør inn limeskall og fyll blandingen på rene glass som tåler varme. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.
Cowboy candy holder seg i opptil 3 måneder i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
