Homlagarden - Årets lokalmatprodusent 2025
ÄnglamarkFamiliebedriften Homlagarden har hjerte for både dyrevelferd og lokalsamfunnet. Nå kan de smykke seg med tittelen "Årets lokalmatprodusent"!

Stolt vinner
Homlagarden, Änglamarks leverandør av kylling og kalkun, kan nå smykke seg med tittelen "Årets lokalmatprodusent" etter kåringen under Bergen Matfestival 2025.
Daglig leder i Homlagarden Brynjolf Sæhle Pedersen omtaler seieren som både "utrolig stas", og "en skikkelig motivasjonsboost" nå som de går inn i sin travleste sesong.
Som landets største produsent av økologisk hvitt kjøtt, og den eneste produsenten av økologisk kalkun her til lands, har den prisvinnende familiebedriften nok å henge fingrene i før den hektiske julesesongen.
Med hjerte for dyra og lokalsamfunnet
Juryen har lagt vekt på Homlagardens engasjement av lokalsamfunnet Norheimsund i Hardanger, der de har involvert flere lokale gårder og skapt arbeidsplasser.
I tillegg er det fokus på trivsel, dyrevelferd og kvalitet i alle ledd. Dette noteres av juryen, som kaller Homlagarden et forbilde for bransjen.
Hos Homlagarden får dyra fôr av 100% økologiske ingredienser, og de har tilgang til utearealer hvor de både kan beite og bevege seg fritt. På gårdene er dyra oppdelt i mindre grupper, og bor i flere små hus. Dette fører til nesten dobbelt så mye innendørs plass som hos konvensjonelle aktører.
Änglamark er stolte over å kunne bruke leverandører med både hjerte for dyrevelferd, miljø og lokalsamfunn.