Grillutstyret du må ha
Grill perfektMed det rette utstyret for hånden blir grillingen enklere og morsommere. Dette trenger du.
![Grillutstyret du må ha](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4iNRRPxMcMqJQgQ2YBhLxY/f12a346a720f43032a69c3194128707c/grilltermometer.jpg?preset=tiny&dpr=2&q=75)
Med det rette utstyret for hånden blir grillingen enklere og morsommere. Dette trenger du.
- Bruk en stålbørste for å pusse grillristen ren med. Pensle gjerne både grillristen og maten med en nøytral olje for at maten ikke skal sette seg fast.
- Bruk opptenningsrør i stedet for tennvæske når du skal fyre opp grillen, tennvæsken kan nemlig sette uønsket smak på maten. Med et opptenningsrør får du et bedre utgangspunkt for å grille mat som lukter sommer og smaker krydder.
- Bruk grillklype eller steke-spade i stedet for grillgaffel. Med en gaffel stikker du i kjøttet slik at kjøttsaftene siver ut, og kjøttet kan fort bli tørt.
- For perfekt resultat bør du bruke et steketermometer, og lære deg de forskjellige temperaturene de forskjellige kjøtt-typene skal ha.
- Pakk inn kjøttet i folie når det har riktig kjernetemperatur, og la det hvile i minst fem minutter før servering. Da får kjøttet satt seg og resultatet blir saftig. Dette gjelder både store og mindre kjøttstykker.
- God grillmusikk. Lag en liste med dine favorittsanger som setter en god grillstemning!