Til hovedinnhold

Økologisk kylling fra Änglamark smaker best

TV2 hjelper deg gir toppscore

Haner på et jorde

TV2 hjelper deg gir toppscore til vår økologiske kylling! Enda et bevis på at god smak og dyrevelferd går hånd i hånd.

I episoden av TV2 hjelper deg undersøker de om bedre dyrevelferd gir bedre smak. Økologisk kylling har blant annet bedre plass, høyere aktivitetsnivå og utendørsarealet til disposisjon, men påvirker dette smaken?

Dyrevelferd og smak

Kyllingen fra Änglamark kommer fra Homlagarden i Hardanger. Her går kyllingene fritt både inne og ute, spiser økologisk fôr, og lever dobbelt så lenge som vanlig kylling. Økologiske kyllinger er mer aktive og dermed sterkere. De utvikler bedre muskelfibre som igjen påvirker kvaliteten på kjøttet. Når dyrene har det godt, smaker kjøttet bedre.

Favoritt-kyllingen

Videre i episoden arrangerer kokken, Eirik Lillebø, en smakstest av fire forskjellige kyllingprodusenter som hevder å utmerke seg på smak; Änglamark, Ytterøy, Lerstang gård, Stange og Prior. Smaks-juryen består av ernæringsspesialist og influenser, Emilie Nereng, kjendiskokken Jonathan Romano og kokk Kjell Arne Johnsæter.

Kvalitet og dyrevelferd hånd i hånd

Økologisk kylling fra Änglamark blir presentert til sist i blindtesten. «Oi, den så skikkelig juicy ut!», utbryter Nereng. Juryen gir straks ros for kyllingfiletens utseende. De trekker særlig frem kjøttets struktur og delikate hvitfarge. «Førsteinntrykket er at dette her er kvalitet» sier Romano.

Smaken blir også møtt med stor entusiasme fra jurymedlemmene. «Nydelig, saftig og deilig! Veldig god smak!» sier Johnsæter.

Nereng synes det er bra at Änglamark vinner. «Forhåpentligvis sender det signaler til andre produsenter at fokus på dyrevelferd faktisk har en positiv innvirkning på smaken.»

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit