Ostefat med Smak*
Ost og kjeksSlik bygger du et lekkert ostefat, med utsøkte oster og sprø kjeks fra Smak*!

Et godt sammensatt ostefat passer like godt til forrett som til dessert, eller som en imponerende snacks til veninnekvelden. Med kvalitetsoster fra Smak* kan du være helt sikker på at du legger godt håndtverk på ostefatet!

Løft ostefatet med disse nyhetene
Høsten er tid for innekos, og nå har Smak* kommet med tre nye oster du kan kose deg med!
Smak* Gorgonzola Dolce er en smaksrik og kremet blåmuggost fra Italia. Prøv den gjerne med Smak* fikenmarmelade for en deilig avslutning på et godt måltid.
Smak* Roquefort er osten for deg som liker blåmuggost med litt pondus. Den er kraftig og intens, og perfekt til tørket frukt eller med et dryss Smak* akasiehonning med valnøtter.
Smak* Chèvre er en snill og mild geitost med kremet konsistens, og syrlig karakteristisk smak. Chèvre er knallgod med honning, men også sødmefulle frukter, både tørkede og ferske, passer godt til. Prøv med friske søte fiken, tørkede aprikoser eller røde druer.
Hvor mye ost per person?
Det kan være vanskelig å vite hvor mye ost man skal beregne per person. En enkel huskeregel er at om ostefatet serveres som forrett skal det ikke være så mye ost at man spiser seg mett før hovedretten kommer på bordet, og ca. 75 gram ost per person er nok.
Det samme gjelder for ost til dessert. Det skal være en smakfull avslutning på måltidet, og 75 gram per person er en god mengde.
Skal ostefatet serveres som snacks eller sin egen rett kan man beregne mellom 150-200 gram ost per person, avhengig av hvor mye tilbehør man serverer til.

Hva slags tilbehør skal du ha til ostefatet?
Tilbehør til ostefat trenger ikke være komplisert; ost og kjeks er nemlig en klassiker av en grunn!
Nå har Smak* gjort det enda enklere å lykkes med ostefatet, og nyhetene Scrocchi rosmarin, og Scrocchi sesam & valmuefrø, er lansert nettopp med ostefatet i tankene. Kjeksene er både sprø og lette, og perfekte til ostefatets mange oster.
Serverer du i tillegg en deilig marmelade eller chutney, flytende honning av god kvalitet, søt frukt og litt friske urter så har du oppskriften på et nydelig ostefat!



