4 budsjett-knep som redder familiemiddagen
Grill smartMed disse knepene lager du middag til hele familien uten å sette lommeboka på slankekur.
1. Rimeligere råvarer.
Kyllinglår koster mindre enn kyllingbryst og svinenakke mindre enn svinefilet. De rimeligere kjøtt-typene inneholder i tillegg mer fett, noe som gjør resultatet saftigere samtidig som de er enklere å grille. Fettet gjør nemlig at kjøttet ikke blir så fort tørt.
2. Vegetar.
Kutter du ut kjøttet fra menyen en eller flere dager i uken, vil du raskt merke effekten på lommeboka. Hva med deilige grønnsaksspyd med dip?
3. Tilbehøret.
Gulrøtter og kålrot er helårsvarer i Norge og fås alltid til god pris. Skjær dem i tynne skiver, vend dem i olivenolje og appelsinsaft, miks inn salt og pepper og vips har du perfekt tilbehør til både grillet kyllinglår og laksefilet.
4. Store porsjoner.
Lag store porsjoner med salat og tilbehør og bruk det over flere dager, da sparer du både tid og penger, og du unngår impulskjøp i matvarebutikken på tom mage. Prøv couscous-salat, den holder seg flere dager i kjøleskapet.