Hjemmelaget snickers. Ypperlig spiselig julegave
Overrask med hjemmelaget Snickers-sjokolade som spiselig julegave! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, viser deg hvordan du lager denne søt-salte kreasjonen av sjokolade, marshmallows, peanøtter og karamell.
30min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
300 gmelkesjokolade
400 gmarshmellows
4 ssPeanøttsmør
400 gkarameller
1 og en halv dlmelk
175 gpeanøtter (150-200g)
200 gkokesjokolade
Fremgangsmetode
Oppskriften gir enten 6 store, eller 30 mindre, konfektbiter.
Dekk en form på 23 x 23 cm med plastfolie eller bakepapir. Smelt melkesjokoladen i vannbad. Fordel sjokoladen jevnt utover i formen og sett den i fryseren.
Smelt marshmallows over vannbad. Varm peanøttsmøret i en liten kjele og rør inn smeltet marshmallows. Bland det godt sammen til en slags peanøttnougat. Fordel røren jevnt over sjokoladen i formen og avkjøl.
Varm karameller og melk i en kjele til karamellene har smeltet. Rør inn peanøttene. Fordel blandingen over peanøtt- og marshmallowsblandingen, og sett formen til avkjøling.
Vend blandingen ut av formen. Fjern folien og skjær Snickers-sjokoladen i avlange stykker eller terninger.
Smelt kokesjokoladen over vannbad, og vend bitene i sjokoladen til de er helt dekket. Avkjøl på bakepapir.
TIPS:
Disse smaker best rett fra fryseren!
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆