Extra besøker Ole Sirnes
Extra BesøkerMed over 100 000 følgere på TikTok har Ole Sirnes gjort hverdagsmat til underholdning. Nå har han tatt med seg matgleden inn i Middagsdisken og laget fem retter som viser at god smak ikke trenger å være komplisert.

– Jeg drømte aldri om å bli kokk, men innerst inne visste jeg nok alltid at det var det jeg kom til å bli, forteller han.
Med både mor og far i samme yrke var det kanskje ikke så rart at det var kokk han ble. Men det var først på kokkeskolen han virkelig fikk smaken på faget.
– Mamma var kokk, men hun slapp meg aldri til på kjøkkenet. Så det var først da jeg begynte på skolen jeg skjønte hvordan ting faktisk fungerte. Jeg var dårlig på teori, men flink i praksis, sier han.
Etter lærlingtid på Cornelius utenfor Bergen, kokkeerfaring fra Sjøforsvaret og flere år på restaurant, kom vendepunktet under pandemien.

Ble TikTok-kokk under pandemien
Som mange andre brukte Ole mye tid på sosiale medier da verden stengte ned.
– På den tiden var TikTok ganske nytt, og det var nesten ingen som lagde mat der. Jeg så noen burgervideoer som var helt forferdelige og tenkte: «Dette kan jeg gjøre bedre.»
Og det gjorde han. Responsen lot ikke vente på seg. Følgerne kom raskt, og etter et år i militæret bestemte han seg for å satse fullt.
Matglede uten regler
I dag lever han av å lage mat på sosiale medier. Selv om TikTok ofte setter tydelige rammer for hva som «slår an» og ikke, lar ikke Ole seg styre av det.
– Jeg lager det jeg selv har lyst på, uten å la trender eller algoritmer styre for mye. Jeg teller heller ikke kalorier og snakker ikke om sunt eller usunt. For meg handler det om balanse. Alt jeg lager er mat jeg selv digger, enten det er burgere, fransk bistro eller norske råvarer brukt på nye måter.
Etter lange dager på restaurantkjøkkenet og kvelder med filming av TikTok-videoer, hender det at inspirasjonen svinger litt. Likevel er det én ting som alltid gir ham ny motivasjon.
– Det er utrolig gøy når folk kommer bort og sier at de har laget en rett etter å ha sett meg. Da føler jeg virkelig at jeg inspirerer, og det inspirerer meg tilbake.

Nye middagsfavoritter i Middagsdisken
Når Ole nå samarbeider med Extra og Middagsdisken, handler det om å gjøre gode middager tilgjengelige for alle.
– Jeg ville lage fem retter som passer som en hel ukemeny, med en god balanse mellom fisk, kjøtt og grønnsaker. Alt er enkelt å lage og rimelig å kjøpe inn, sier han.
– Og din favoritt blant rettene?
– Burgeren, uten tvil. Jeg hadde aldri laget smashed kyllingburger før, men den ble skikkelig god, sier han fornøyd.
Ole tipser!
«Jeg bruker alltid mye smør, og høy varme i panna. Det er to små grep som gjør stor forskjell.»
Extra besøker
- ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ - ▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

