Så enkelt kutter du løk
Frukt og grøntÅ skjære løk er enklere og raskere når du har lært deg dette kokketrikset.
Lær deg å kutte løk som en proff, med denne enkle fremgangsmåten!
Del løken i to, men behold bunnen!
Skrell løken, og del den i to. Kutt av toppen, men la bunnen være.
Skjær snitt i løken
Skjær snitt på tvers av hele løken, men pass på å la det være igjen cirka en halv centimeter til bunnen. Det sørger for å holde løken sammen mens du kutter.
Størrelsen på disse snittene avgjør størrelsen på løkbitene, så juster alt ettersom hvor store eller små biter du trenger.
Lag tverrsnitt
Lag to snitt vannrett fra toppen på løken til bunnen – men pass nok en gang på å la det være litt avstand til bunnen slik at løken holder sammen.
Kutt i vei
Kutt løken som vanlig, fra stilkenden mot bunnen. Når du nå kutter vil løken være svært finkuttet.
Voila!
Ferdig! Perfekt finhakket løk du kan bruke i for eksempel tacoen, suppa eller som pølsetopping.