Til hovedinnhold

Extra besøker Chef Safina

Extra Besøker

Møt kokken som bringer ekte italiensk lidenskap til Middagsdisken hos din lokale Extra butikk.

1550x870 Extra besøker chef safina

For å finne ekte italiensk matkunnskap og inspirasjon til Middagsdisken, måtte vi sørover. I Piemonte møtte vi Safina – en energisk kokk med opprinnelse fra Sicilia, og et hjerte for mat som både smaker godt og er enkel å lage.

Chef Safina har jobbet på kjøkken over hele Italia, fra små trattoriaer på lands- bygda til prestisjefylte stjernerestauranter. Nå deler han noen av sine favorittretter med Extra gjennom Middagsdisken, og mye av inspirasjonen har han hentet fra barndommen:

– Jeg ble tidlig fascinert av bestemors matlaging. Hun brukte få, gode råvarer og lot smaken snakke for seg. Det var ikke noe fancy, bare ekte og veldig godt, sier Safina.

Vi møter ham på kjøkkenet hans i Nizza Monferrato i Piemonte, der han bor og arbeider i dag. Han snakker raskt og varmt om italiensk mat, og hvordan den er uløselig knyttet til minner, stolthet og identitet.

– I Italia handler ikke mat bare om å spise. Det handler om historier, familier og tradisjoner. Hver region har sine retter og sine teknikker – og jeg ville lære alt.

Gjennom årene har han jobbet seg gjennom Italia fra sør til nord, lært av lokale kokker, smakt seg gjennom matmarkeder og finpusset teknikken. I dag kombinerer han klassiske tradisjoner med moderne finesse, uten å miste sjelen i maten.

– Jeg liker å ta utgangspunkt i det enkle, men gjøre det til noe spesielt. Mat skal være tilgjengelig, men samtidig oppleves som noe du gleder deg til å sette deg ned med.

Til Middagsdisken har han utviklet en rekke italienske oppskrifter som er raske, ujålete og fulle av smak.

– Nå håper jeg å inspirere hele Norge til å lage enkle, gode retter basert på rene råvarer og ekte smaker. Italiensk mat handler ikke om kompliserte teknikker, men om kjærlighet, respekt for ingrediensene og gleden ved å dele et godt måltid.

Chef Safinas tre beste tips:

1. Bruk gode råvarer

2. Smak deg frem

3. Viktigst av alt: Lag mat med hjertet

Extra besøker

  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
  • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

    ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆