Gi ribberestene nytt liv
Løkka DeliAt det blir ribbe til overs etter julemiddagen er like sikkert som jula selv. Men hva bør man gjøre med restene? Vi utfordret Løkka Deli til å lage en spennende resterett med vår bestselger, Coop tynnribbe, og resultatet får du her!
Løkka Deli åpnet i 2021 og har siden gitt Osloborgere muligheten til å nyte kjøttfulle, New York-inspirerte sandwicher og burgere.
Jenny, som begynte som kokk på Løkka Deli for bare ett år siden, har allerede fått bryne seg på mange utfordringer. Sist, men ikke minst, vår utfordring om å lage en rett basert på ribberester fra julemiddagen.
– Jeg elsker utfordringer og å eksperimentere med nye smaker, så dette passet meg perfekt. På Løkka Deli er vi dessuten veldig opptatt av å bruke mest mulig av råvarene og redusere matsvinn, så en utfordring med restemat var midt i blinken for oss, sier hun.
I ekte Løkka Deli-ånd falt valget naturlig på en burger. Dette gjorde det mulig å bruke råvarer de allerede hadde tilgjengelig, samtidig som det ga retten det unike Løkka Deli-preget. Se oppskriften her!
– Ribberester er enkle å tilberede. Vi stekte kjøttet på høy varme for å få en sprø overflate, mens innsiden forble saftig og mør. Barbecue-sausen som pensles på underveis tilfører masse smak, og den passet utrolig bra med ribba.
Selv om ribba er midtpunktet, spiller også de andre ingrediensene en viktig rolle for smaken.
– Sylteagurk gir en frisk syrlighet, og kålen har en deilig sprøhet. Hot sausen gir et lite kick, mens ruccola tilfører en frisk kontrast. Sprøløk gir ekstra krønsj, og sammen med ribba gir det en komplett smaksopplevelse.