Til hovedinnhold

Karriereprat med Vetle, Data Scientist i Coop Norge

Karriereprat med Vetle

Dette er en historie om hvordan en interesse for historiefortelling kan lede en i retning av data science og kreativ skriving 🚀

Vi har tatt en prat med Vetle Arnulf, som har gjort seg mange spennende erfaringer gjennom hans relativt korte Coop-karriere!

Hvem er du?
Jeg er utdannet ingeniør fra Manchester. Mot slutten av studie merket jeg en voksende interesse for analyse 📈og hvordan tall i seg selv kan fortelle en historie. Det førte til interesse for historiefortelling i seg selv. Og før jeg visste ordet av det tok jeg en bar-jobb på flyplassen i Manchester med ambisjon om å skrive et manus, sammen med en kamerat✍

Jeg kjente etter hvert at jeg savnet det å jobbe med tall, og begynte derfor å titte etter jobb. Jeg kom over en stilling som prognoseanalytiker i Coop og tenkte at det å få drive med prognoser der hørtes ganske morsomt ut. 😍

Fortell litt om veien din mot rollen som Data Scientist i D&T!
Jeg startet i kampanjeavdelingen hvor jeg tok over for en som hadde gjort en fantastisk god jobb med å sette opp et rammeverk for utførelse av kampanjeløpet. Jeg fant ut hvordan mye av det kunne automatiseres og slik sparte jeg ganske mye tid⌛

Den tiden brukte jeg på å forstå hvordan arbeidet mitt passet inn i den større verdikjeden, og det var sånn jeg begynte med litt koding og maskinlæring for å prøve å bedre forstå sammenhenger og årsaker. Jeg var samtidig veldig åpen med de rundt meg på at jeg likte maskinlæring og data science generelt.
Det gjorde at når man etter hvert også innså at det var behov for data science-kompetanse i logistikken visste de plutselig om en fyr som var interessert i data science og som hadde litt forståelse for logistikk i coop. 
 
Hva ville du bli som ung?
Sannheten er at jeg ikke helt husker. En liten stund ville jeg bli anestesisykepleier 👨‍⚕️ slik som moren min, etter hvert anestesilege som faren min. En periode ville jeg bli pirat, så forfatter og deretter noe innen forretning.

Hva er det beste valget du har tatt når det gjelder din karriere?
Jeg kan nok ikke peke på et enkelt valg, men heller mange små. Det ene er å utvikle gode vaner når det kommer til arbeidsoppgavene mine. Ellers er det å innrømme når jeg trenger hjelp. Videre mener jeg det er viktig å lytte til folk og å ta dem på alvor, både når de er frustrerte og når de sier at det er lov å prøve seg frem.

Har du tips til andre som ønsker en karriere i Coop?
Vel, jeg har jo bare vært her i et par år. Men i tillegg til å fokusere på hovedoppgavene dine, så er det viktig å være nysgjerrig. Prøv å se hvor og hvordan du kan bidra. Folk generelt sett er ganske åpne til nye ideer til løsninger og hvis du vet omtrent hvor du vil tror jeg det handler om være åpen om det, slik at du kan få hjelp med å komme deg dit. Jeg spurte og fikk sjansen til å prøve meg litt på maskinlæring i innkjøp fordi jeg tenkte det ville hjelpe oss å bedre forstå noen av utfordringene vi hadde der.

Møt våre mennesker

 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
 • ▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

  ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn