Til hovedinnhold

Gode sparetips for hele familien

Coop Mastercard

Noen ganger er det smartere å bruke kredittkort enn bankkort. Som ved bestilling av reiser og leiebil, all netthandel og betaling av strømmetjenester.

Coop Mastercard: Gode sparetips for hele familien

Noen ganger er det smartere å bruke kredittkort enn bankkort. Som ved bestilling av reiser og leiebil, all netthandel og betaling av strømmetjenester.

Under har vi samlet våre beste tips til smart bruk av ditt Coop Mastercard.

Trygghet og sparing med inkludert reiseforsikring

Betaler du over 50 prosent av reisen med ditt Coop Mastercard, får du automatisk reise- og avbestillingsforsikring inkludert. Dette gjelder også ved leie av bil, og forsikringen dekker deg selv og et reisefølge på inntil tre personer. Dermed kan du, dersom du betaler med Mastercard, enkelt forsikre hele familien uten ekstra kostnad.
Reiseforsikringen dekker:

 • Utgifter ved uventet sykdom, ulykker, forsinkelser, avbrutt reise og tapt bagasje.
 • Avbestilling ved ulykke eller uventet sykdom.
 • Billetter, penger og pass ved tyveri eller ran.
 • Hjemreise dersom du blir syk eller skadet, eller ved alvorlig sykdom eller dødsfall i familien.
 • Egenandel ved skade på leiebil inntil 12 000 kroner.

Kredittkort er altså det beste valget ved bestilling av reise. Men visste du at kredittkortet også bør brukes på selve reisen? Les: Derfor bør du alltid bruke Coop Mastercard på reise

Trygg handel på nett, app og strømmetjenester

Når vi handler på nett legger vi fra oss kortdetaljer og spor som kan misbrukes av hackere. Dette kan i ytterste konsekvens føre til at bankkontoen vår tømmes for penger. Betaler du med kredittkort, knyttes ikke kjøpet direkte til din bankkonto, og dersom du blir svindlet er det ikke dine penger som forsvinner. Du har også flere rettigheter gjennom finansavtaleloven dersom du må reklamere på en vare eller tjeneste.

I tillegg til ordinær handling på nett er også apper, strømme- og abonnementstjenester netthandel. Dermed bør kredittkort også brukes her. En bonus med kredittkortbetaling på strømmetjenester er at du unngår avbrudd i strømmingen på grunn av betalingsfeil.

Vi anbefaler å bruke kredittkort ved:

 • Kjøp av mobilapper.
 • Kjøp gjennom apper, som transport med Uber, Yango osv.
 • Strømmetjenester som Spotify, Viaplay og Netflix.
 • Tjenester som «Klikk og hent», eksempelvis hos Obs BYGG og minkake.no.
 • Bestillinger via Airbnb og Nabobil.
 • Abonnementstjenester som treningsmedlemskap og matkasser.
 • Mobilbetaling som Vipps og Coopay.

Tjen penger på bonuser og fordeler

Med Coop Mastercard samler du 1 prosent bonus på alt du handler på Coop, på nett og fysisk i butikk. 

Coop Mastercard er både et medlemskort og et betalingskort i ett. Det betyr at du alltid kan være trygg på at alle medlemsfordelene dine blir registrert. Reiseforsikring og avbestillingsforsikring er inkludert når du betaler reisen med kortet. Du får rabatt på leiebil og 1 prosent bonus i tillegg til kjøpeutbytte i alle Coops butikker, også på byggevarekjedene.

I Coop medlemsapp har du til enhver tid oversikt over hvor mye bonus du har samlet opp, og bonusen utbetales årlig til din medlemskonto.

Spar mer med Coop Mastercard i Coopay

Registrerer du ditt Coop Mastercard i Coopay, har du alltid lommeboka med deg når du handler i våre butikker. I tillegg opptjener du ekstra medlemsbonus hver gang du handler!

 

Coop Mastercard har ingen etablerings- eller årsgebyr.
Effektiv rente er på 25,1 % ved utsatt betaling.

Priseksempel ved utsatt betaling: Effektiv rente 25,1 %, 15.000 kr, o/12 mnd. Kredittkostnad 1.587 kr. Totalt 16.587.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn