boller og søt gjærbakst
Fastelavnsboller med krem og syltetøy
Det er tid for å fete seg opp før fasten, og da må det fastelavnsboller til! Myke, luftige og gode hveteboller fylt til randen av krem og syltetøy.
15min / 3t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Bolledeig:
5 dlhelmelk
150 gsukker
1 posetørrgjær
1 tssalt
1 tsmalt kardemomme
1 stkegg
150 gromtemperert smør
1 kghvetemel
1 stkegg til pensling
Fyll og dryss:
3 dlkremfløte
2 sssukker
1 og en halv dlbringebærsyltetøy
2 ssmelis
Fremgangsmetode
Ha fingervarm melk, sukker, salt, kardemomme, tørrgjær, egg og 900 g av hvetemelet i en bakebolle.
Elt sammen på middels hurtighet i 7-10 minutter til deigen har samlet seg jevnt.
Ha i romtemperert smør delt i terninger og elt videre i 7-10 minutter, til alt smøret er inne i deigen og deigen er smidig.
Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse, ca 2 timer, på et lunt sted.
Del deigen i 18 like store emner og trill runde boller som settes på to bakepapirkledde stekebrett.
Dekk til brettene med rene kjøkkenhåndklær og la etterheve i 30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 12-15 minutter på 200 grader over- og undervarme. Stek ett brett av gangen.
Avkjøl bollene på rist i minst 20 minutter før de kan deles i to.
Visp krem og sukker til myk og luftig krem. Server nybakte hveteboller med krem og syltetøy, og et dryss melis på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆