Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Det er tid for å fete seg opp før fasten, og da må det fastelavnsboller til! Myke, luftige og gode hveteboller fylt til randen av krem og syltetøy.

Gylne fastelavnsboller fylt med stivpisket krem og bringebærsyltetøy, drysset med melis servert på hvit tallerken på rustikk trebord. Syltetøyglass med rødt syltetøy i bakgrunnen.

15min / 3t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Bolledeig:

5dlhelmelk

150gsukker

1posetørrgjær

1tssalt

1tsmalt kardemomme

1stkegg

150gromtemperert smør

1kghvetemel

1stkegg til pensling

Fyll og dryss:

3dlkremfløte

2sssukker

1 og en halvdlbringebærsyltetøy

2ssmelis

Fremgangsmetode

Ha fingervarm melk, sukker, salt, kardemomme, tørrgjær, egg og 900 g av hvetemelet i en bakebolle.
Elt sammen på middels hurtighet i 7-10 minutter til deigen har samlet seg jevnt.
Ha i romtemperert smør delt i terninger og elt videre i 7-10 minutter, til alt smøret er inne i deigen og deigen er smidig.
Dekk til bakebollen og la heve til dobbel størrelse, ca 2 timer, på et lunt sted.
Del deigen i 18 like store emner og trill runde boller som settes på to bakepapirkledde stekebrett.
Dekk til brettene med rene kjøkkenhåndklær og la etterheve i 30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg og stek midt i ovnen i 12-15 minutter på 200 grader over- og undervarme. Stek ett brett av gangen.
Avkjøl bollene på rist i minst 20 minutter før de kan deles i to.
Visp krem og sukker til myk og luftig krem. Server nybakte hveteboller med krem og syltetøy, og et dryss melis på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit