Til hovedinnhold
boller og søt gjærbakst

Kanelboller med vaniljekrem

Kanelboller med ekstra godt fyll, som holder seg myke og gode i dagesvis? Ja takk! Vi har brukt tangzhong metoden, og laget knallgode kanelboller med både hvitt og brunt sukker i fyllet, og vaniljekrem i midten - en bolle med alt som er ekstra godt med andre ord!

Kanelboller med vaniljekrem servert på både mørk tallerken og mørk trefjøl. Presskanne med kaffe, og vase med påskeliljer i bakgrunnen.

13min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

1 porsjoner

Meljevning:

45ghvetemel

2dlusøtet mandelmelk

Bolledeig:

530ghvetemel

100ghvitt sukker

en halvposetørrgjær (6 gram)

en fjerdedeltssalt

1stkegg (romtemperert)

1 og tre fjerdedelerdlusøtet mandelmelk

75gmeierismør (romtemperert)

1stkegg (til pensling)

1tsvann (til pensling)

Fyll:

100gmeierismør (romtemperert)

50ghvitt sukker

50gbrunt sukker

1 og en halvssmalt kanel

1pkferdig vaniljekrem

Fremgangsmetode

Deigen gir ca. 18 kanelboller, avhengig av størrelse.

Meljevning

Kok opp mel og melk til meljevningen på lav til medium varme, mens du rører. Når blandingen er tykk som yoghurt tar du den av varmen og setter den til side. La avkjøle til romtemperatur.

Bolledeig

Mål opp mel, sukker, tørrgjær, salt, egg og melk i en stor miksebolle. Tilsett meljevningen, og elt sammen på lav hastighet til du har en jevn deig. Elt så på medium hastighet i ca. 10 minutter.
Skjær smøret i terninger, og tilsett litt og litt mens deigen eltes. Når alt smøret er tilsatt skrur du hastigheten opp og elter i minst 5 minutter, til du har en blank samlet deig. Gjør gjerne glutentesten, så vet du at deigen er eltet godt nok.
Dekk til og la hvile på et lunt sted i ca. 1 time.

Fyll og forming av boller

Rør sammen romtemperert smør, hvitt sukker, brunt sukker og kanel.
Brett deigen sammen et par ganger, og velt over på melet overflate.
Kjevle ut deigen til en avlang firkant, og smør kanelfyllet over hele deigen. Brett den ene kortsiden inn mot midten, og så den andre halvdelen over den igjen, så du får tre lag med deig, med fyll mellom.
Børst av overflødig mel, og kjevle lett over en gang så lagene fester seg.
Del deigen i 2-3 cm brede strimler, bruk gjerne en pizzakutter.
Skjær et snitt fra enden av hver strimmel, nesten helt til toppen, men ikke så langt at du deler strimmelen i to.
Tvinn de to delene av hver strimmel rundt hverandre, og rull sammen til en kanelbolle.
Sett bollene på bakepapirdekket stekebrett, og dekk til. La etterheve i ca. 45 minutter til 1 time.
Trykk midten av bollene godt ned så du har en grop å legge vaniljekremen i.
Pisk sammen egg og vann, og pensle over kanten av bollene. Ikke pensle ned i gropen.
Legg ca. 2 teskjeer med vaniljekrem i hver grop.

Steking

Stek midt i ovnen på 220 grader, i ca. 13 minutter. Alle ovner er forskjellig, så følg gjerne litt med mot slutten av steketiden.
La bollene hvile på stekebrettet et par minutter før du flytter dem over på rist til avkjøling.

Tips!

Her har vi brukt mandelmelk, fordi det gir en veldig lett og fin bolle, men du kan bruke den melken du liker best. Vær obs på at vanlig kumelk vil gi en tydeligere melkesmak i bollene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen