brød
Supersaftig brød med havregrøt
Hjemmebakt grovbrød har aldri smakt så saftig og godt, og hemmeligheten er like enkel som den er lur: rester av havregrøt!
50min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
1 porsjoner
150 gsiktet hvetemel
150 gfin sammalt hvete
150 ggrov sammalt hvete
1 tstørrgjær
1 og en halv tssalt
75 gferdig kokt havregrøt (gjerne opp til 100 gram.)
30 gsolsikkefrø
en halv sshonning
3 dlvann (opp til 4 dl ved behov)
1 håndfullstore havregryn
Fremgangsmetode
Bruker du en 2 liter brødform, gir denne oppskriften ett brød.
Finn frem en kjøkkenmaskin med eltekrok. Bland mel, tørrgjær, salt, havregrøt, solsikkefrø og honning sammen i bakebollen.
Tilsett vann mens maskinen går. Hold igjen litt til du ser konsistensen på deigen, den skal være ganske klissete. Ha i mer vann hvis du synes deigen virker for tørr.
Elt på lav hastighet i 10 minutter.
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plastfolie. Sett til heving i kjøleskapet minst 8 timer, gjerne lenger.
Elt deigen et par runder for hånd på melet underlag. Form deigen til et brødemne og legg i brødform kledd med bakepapir.
Etterhev under fuktig kjøkkenhåndkle, i 40-60 minutter.
Forvarm ovnen til 250 grader.
Pensle brødet med vann og dryss på store havregryn. Stek på rist nederst i ovnen i 15 minutter.
Senk temperaturen til 200 grader og stek videre i 30-35 minutter. Dekk til brødet med bakepapir slik at ikke toppen skal bli svidd. Avkjøl brødet på rist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆