Til hovedinnhold
brød og bakst

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker rører du sammen om kvelden og lar heve over natten. Da har du raskt nystekte rundstykker til frokost.

Rundstykker med eggerøre, rødlaks, brie og druer på en hvit tallerken

20min / 14t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

250gsammalt speltmel

250ghvetemel

1tstørrgjær

1tssalt

4dlvann

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 18-20 rundstykker, avhengig av størrelse.
Ha 250 g sammalt speltmel, 250 g hvetemel, 1 ts tørrgjær og 1 ts salt i en bakebolle. Rør inn 4 dl vann til en jevn deig.
Dekk til deigen og la stå på benken over natten.
Sett ovnen på 210 °C.
Ha deigen ut på et melet bord og del deigen i 18-20 emner. Løft hvert emne over på et stekebrett kledd med bakepapir. Deigen er ganske klissete, så rundstykkene vil ha en rustikk form.
La rundstykkene etterheve i 20 minutter og stek i ovnen i ca. 20 minutter. Server med forskjellig pålegg som eggerøre og røkelaks eller brie og druer.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit