Til hovedinnhold
rundstykker

Halvgrove eltefrie rundstykker

Halvgrove eltefrie rundstykker rører du enkelt sammen om kvelden og lar heve over natten. Da har du raskt nystekte rundstykker til frokost!

Halvgrove eltefrie rundstykker servert med eggerøre, røkelaks, brie og druer på en lys tallerken.

20min / 8t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

10 porsjoner

250gsammalt speltmel

250ghvetemel

1tstørrgjær

1tssalt

4dlvann

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 18-20 rundstykker, avhengig av størrelse
Ha 250 g sammalt speltmel, 250 g hvetemel, 1 ts tørrgjær og 1 ts salt i en bakebolle. Rør inn 4 dl vann til en jevn deig.
Dekk til deigen og la stå på benken over natten.
Sett ovnen på 210 °C.
Ha deigen ut på et melet bord og del deigen i 18-20 emner. Løft hvert emne over på et stekebrett kledd med bakepapir. Deigen er ganske klissete, så rundstykkene vil ha en rustikk form.
La rundstykkene etterheve i 20 minutter.
Stek i ca. 20 minutter, til rundstykkene er gylne. Avkjøl på rist.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn