brød og bakst
Hjemmelagde grove polarbrød
Martes grove, runde brød får barna til å elske matpakken igjen, OG de er perfekte å ha på lur i fryseren!

9min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
350gfin sammalt hvete
50ggrov sammalt hvete
300ghvetemel
2tssukker
1tssalt
25ggjær
2ssnøytral olje
3dlmelk
2dlvann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 18 stk runde brød, avhengig av størrelse.
Bland sammen alt det tørre. Varm melk og vann til det når cirka 37 grader, og rør ut gjæren i væsken.
Elt sammen væske, gjær, olje og melblandingen. Kjør det gjerne i kjøkkenmaskin en stund. La deigen heve i ca 45 minutter.
Del deigen i 18 emner, og form disse til boller før de trykkes eller kjevles flate. Legg på bakepapir, og lag små hull med enden av en skje eller en annen passende gjenstand.
La brødene etterheve i omlag 15 minutter. Stek på 225 grader i ca 9 minutter, og legg deretter til avkjøling på en bakerist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆