brød og bakst
Hjemmelagde grove polarbrød
Martes grove, runde brød får barna til å elske matpakken igjen, OG de er perfekte å ha på lur i fryseren!
![Hjemmelaget polarbrød skjørt i to med smør og brunost. Bildet ved siden av er fire hjemmelagde polarbrød stablet oppå hverandre.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/7waQjSXj0XZlwtF1R9KCVl/d9c0449032d1d31cde6b9514855c55bd/polarbrod-1200x720.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
9min / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
9 porsjoner
350 gfin sammalt hvete
50 ggrov sammalt hvete
300 ghvetemel
2 tssukker
1 tssalt
25 ggjær
2 ssnøytral olje
3 dlmelk
2 dlvann
Fremgangsmetode
Oppskriften gir 18 stk runde brød, vi regner ca. 2 stykker per porsjon.
Bland sammen alt det tørre. Varm melk og vann til det når cirka 37 grader, og rør ut gjæren i væsken.
Elt sammen væske, gjær, olje og melblandingen. Kjør det gjerne i kjøkkenmaskin en stund. La deigen heve i ca 45 minutter.
Del deigen i 18 emner, og form disse til boller før de trykkes eller kjevles flate. Legg på bakepapir, og lag små hull med enden av en skje eller en annen passende gjenstand.
La brødene etterheve i omlag 15 minutter. Stek på 225 grader i ca 9 minutter, og legg deretter til avkjøling på en bakerist.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆