Til hovedinnhold
brød og bakst

Hjemmelagede ostekjeks

Ostefatet blir ekstra spennende med hjemmelagede ostekjeks til! Prøv å drysse over noen frø før steking, eller hva med friske urter?

Hjemmelagede ostekjeks servert på mørk trefjøl med små skåler tilbehør rundt. I skålene ligger det blant annet oliven.

15min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

170gfinrevet fast ost (f.eks. parmesan, comté e.l.)

55gsmør (romtemperert)

100ghvetemel

1ssmelk

2klypeflaksalt

1stkeggehvite

Fremgangsmetode

Bland ost, smør og mel i en food processor. Spe eventuelt med litt melk til en fast deig ved behov.
Dryss mel på bakebordet, og kjevle deigen så tynt som mulig.
Skjær ut kjeks i ønsket form og legg dem på stekebrett med bakepapir. Pensle med eggehvite og dryss over flaksalt.
Stek 10-13 min på 180 °C.
Avkjøl ostekjeksene på stekebrettet. De vil stivne litt mer etter hvert som de avkjøles.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen