brød og bakst
Hjemmelagede ostekjeks
Ostefatet blir ekstra spennende med hjemmelagede ostekjeks til! Prøv å drysse over noen frø før steking, eller hva med friske urter?

15min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
170 gfinrevet fast ost (f.eks. parmesan, comté e.l.)
55 gsmør (romtemperert)
100 ghvetemel
1 ssmelk
2 klypeflaksalt
1 stkeggehvite
Fremgangsmetode
Bland ost, smør og mel i en food processor. Spe eventuelt med litt melk til en fast deig ved behov.
Dryss mel på bakebordet, og kjevle deigen så tynt som mulig.
Skjær ut kjeks i ønsket form og legg dem på stekebrett med bakepapir. Pensle med eggehvite og dryss over flaksalt.
Stek 10-13 min på 180 °C.
Avkjøl ostekjeksene på stekebrettet. De vil stivne litt mer etter hvert som de avkjøles.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆