brød og bakst
Italiensk flatbrød med rosmarinolje
Italiensk flatbrød er deilig tilbehør til både salat og suppe, og er lettere å lage enn du kanskje tror! Den aromatiske rosmarinoljen pensles på mens brødet fortsatt er varmt, og setter virkelig prikken over i'en.

5min / 1t 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Italiensk flatbrød:
en halv tstørrgjær
1 klypesukker
3 og en halv dllunkent vann
2 tssalt
2 ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
8 dltipo 00 hvetemel
Rosmarinolje:
2 ssÄnglamark Extra Virgin Olivenolje
2 stilkerfrisk rosmarin (finhakket)
1 klypehavsalt
Fremgangsmetode
Bland gjær, sukker og vann. La stå i ti minutter. Bland så inn salt, olje og mel til en fin deig. Sett til heving i 45 minutter.
Rør sammen olivenolje, finhakket frisk rosmarin og litt salt.
Kjevle ut avlange flatbrød, og pensle med rosmarinoljen.
Varm ovnen til maks temperatur, og stek til brødene er sprø. Steketid vil variere fra ovn til ovn, og etter hvor tynne flatbrødene er kjevlet.
Pensle med mer rosmarinolje når flatbrødene er ferdig stekt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆