rundstykker
Fylte juletrerundstykker med mozzarella og hjemmelaget urteolje
Finere rundstykker til julebord eller julefrokost får du nesten ikke. Rundstykkene er fylt med mozzarella, og satt sammen slik at de former et juletre, så penslet med en julegrønn urteolje med hvitløk og persille.
35min / 2t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Deig:
3 dlhelmelk
1 sssukker
1 posetørrgjær
450 ghvetemel
1 klypesalt
1 stkegg
50 gsmør (i terninger)
1 sshelmelk (til pensling)
Fyll:
2 stkfersk mozzarella (i terninger)
Urteolje:
en halv dlolivenolje
2 feddhvitløk (skrelt og grovhakket)
en halv buntbladpersille (grovhakket)
3 stilkerfersk rosmarin (grovhakket)
1 klypesalt og pepper
Fremgangsmetode
Deig
Varm melken til den er lunken. Ta kjelen av platen og rør inn sukker og gjær.
Rør sammen mel og salt i en bakebolle.
Tilsett egget og melkeblandingen. Elt det sammen til en jevn deig. Tilsett mer mel om nødvendig.
Skjær smøret i terninger, og tilsett smøret litt og litt mens du elter deigen i 10 minutter.
Dekk til deigen, og sett den lunt og varmt i 1 time.
Varm stekeovnen til 180 °C.
Ta deigen ut av bollen, og kna den raskt sammen.
Rull deigen til en pølse, og kutt den i 30 biter. Dytt en liten terning mozzarella i hver deigbit, før du ruller dem til små rundstykker.
Kle et stekebrett med bakepapir. Legg rundstykkene på brettet slik at de former et juletre. Dekk til og la det heve i 30 minutter.
Pensle juletreet med H-melk før du steker det i 30-35 minutter.
La juletreet hvile litt før du pensler med urteolje. Dryss gjerne litt fersk rosmarin, flaksalt og pepper over til slutt.
Urteolje
Ha olivenolje, hvitløk og urter i en egnet beholder og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Tips!
Hvis du har rester av spekeskinke, kan du fylle rundstykkene med både skinke og mozzarella.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆