Til hovedinnhold
rundstykker

Fylte juletrerundstykker med mozzarella og hjemmelaget urteolje

Finere rundstykker til julebord eller julefrokost får du nesten ikke. Rundstykkene er fylt med mozzarella, og satt sammen slik at de former et juletre, så penslet med en julegrønn urteolje med hvitløk og persille.

Fylte juletrerundstykker med mozzarella, satt sammen til et juletre, og toppet med grønn urteolje. Juletrerundstykkene er servert på svart kjølerist med hvitt bakepapir, og pyntet med ferske tyttebær. Granbar og hvite julestjerner i bakgrunnen.

35min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Deig:

3dlhelmelk

1sssukker

1posetørrgjær

450ghvetemel

1klypesalt

1stkegg

50gsmør (i terninger)

1sshelmelk (til pensling)

Fyll:

2stkfersk mozzarella (i terninger)

Urteolje:

en halvdlolivenolje

2feddhvitløk (skrelt og grovhakket)

en halvbuntbladpersille (grovhakket)

3stilkerfersk rosmarin (grovhakket)

1klypesalt og pepper

Fremgangsmetode

Deig

Varm melken til den er lunken. Ta kjelen av platen og rør inn sukker og gjær.
Rør sammen mel og salt i en bakebolle.
Tilsett egget og melkeblandingen. Elt det sammen til en jevn deig. Tilsett mer mel om nødvendig.
Skjær smøret i terninger, og tilsett smøret litt og litt mens du elter deigen i 10 minutter.
Dekk til deigen, og sett den lunt og varmt i 1 time.
Varm stekeovnen til 180 °C.
Ta deigen ut av bollen, og kna den raskt sammen.
Rull deigen til en pølse, og kutt den i 30 biter. Dytt en liten terning mozzarella i hver deigbit, før du ruller dem til små rundstykker.
Kle et stekebrett med bakepapir. Legg rundstykkene på brettet slik at de former et juletre. Dekk til og la det heve i 30 minutter.
Pensle juletreet med H-melk før du steker det i 30-35 minutter.
La juletreet hvile litt før du pensler med urteolje. Dryss gjerne litt fersk rosmarin, flaksalt og pepper over til slutt.

Urteolje

Ha olivenolje, hvitløk og urter i en egnet beholder og kjør det sammen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Tips!

Hvis du har rester av spekeskinke, kan du fylle rundstykkene med både skinke og mozzarella.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit