Til hovedinnhold
rundstykker

Kaldhevede grove rundstykker

Har du lyst på fersk rundstykker til frokost uten å stå opp tidlig? Da skal du lære deg å kaldheve grove rundstykker i kjøleskapet! Denne deigen er eltefri, og enkel å røre sammen!

Kaldhevede grove rundstykker toppet med frø, servert i metallform med lysebrunt bakepapir på mørk steinfjøl. To rundstykker ligger på siden av formen.

10min / 12t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

350ghvetemel

200gsammalt hvete

1tssalt

en halvtstørrgjær

2sslinfrø

2dlkaldt vann

2dlmelk (kald)

2sssolsikkekjerner eller linfrø som topping

Fremgangsmetode

Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle.
Hell i kaldt vann og melk, og rør deigen godt sammen med en sleiv.
Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og sett i kjøleskapet over natten. Det er viktig at det er helt tett for å få best mulig resultat.
Morgenen etter har du litt mel på benken og hvelver deigen ut. Del i 8-10 emner og trill rundstykkene. Det gjør ikke noe om de ikke er helt runde.
Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve 20-30 minutter mens du varmer ovnen til høyeste temperatur.
Pensle med vann, og dryss over frø eller solsikkekjerner.
Sett stekebrettet inn i ovnen og hell 0,5 dl vann i bunnen av ovnen for å lage damp. Lukk raskt igjen døren og skru ned temperaturen til 175 grader.
Stek rundstykkene i ca. 10 minutter, til rundstykkene har fått farge.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen