rundstykker
Kaldhevede grove rundstykker
Har du lyst på fersk rundstykker til frokost uten å stå opp tidlig? Da skal du lære deg å kaldheve grove rundstykker i kjøleskapet! Denne deigen er eltefri, og enkel å røre sammen!

10min / 12t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
350 ghvetemel
200 gsammalt hvete
1 tssalt
en halv tstørrgjær
2 sslinfrø
2 dlkaldt vann
2 dlmelk (kald)
2 sssolsikkekjerner eller linfrø som topping
Fremgangsmetode
Bland sammen alt det tørre i en stor bakebolle.
Hell i kaldt vann og melk, og rør deigen godt sammen med en sleiv.
Dekk til bollen med plastfolie eller et lokk, og sett i kjøleskapet over natten. Det er viktig at det er helt tett for å få best mulig resultat.
Morgenen etter har du litt mel på benken og hvelver deigen ut. Del i 8-10 emner og trill rundstykkene. Det gjør ikke noe om de ikke er helt runde.
Legg rundstykkene på et stekebrett kledd med bakepapir. La dem etterheve 20-30 minutter mens du varmer ovnen til høyeste temperatur.
Pensle med vann, og dryss over frø eller solsikkekjerner.
Sett stekebrettet inn i ovnen og hell 0,5 dl vann i bunnen av ovnen for å lage damp. Lukk raskt igjen døren og skru ned temperaturen til 175 grader.
Stek rundstykkene i ca. 10 minutter, til rundstykkene har fått farge.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆