Til hovedinnhold
brød og bakst

Saritas beste nanbrød

Nanbrød er obligatorisk til indisk mat. Her får du Saritas beste triks til perfekt stekte nanbrød.

Saritas beste nanbrød servert på mørkt metallfat på mørkt bord med grå linserviett. Liten skål med raita ved siden av.

5min / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

500ghvetemel

3dllunken melk

50gfersk gjær

1sssalt

2sssukker

4ssolje

50gsmeltet smør (til pensling)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 6 nanbrød, avhengig av størrelse.
Varm melken til den er lunken, cirka 37 grader.
Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett halvparten av melken og bland godt sammen.
Rør gjæren ut i resten av melken og bland det inn i deigen til det blir en smidig deig. Kna inn oljen. Deigen skal være litt klissete.
La deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time. Del i 6 emner og la disse heve videre i 20 minutter.
Skru ovnen på maks temperatur, bruk vanlig over- og undervarme.
Klem emnene flatt ut på et stekebrett kledd med bakepapir. Nanbrød skal være dråpeformete, eller ovale. Prikk hull med en gaffel. Dette gjør at de ikke blåser seg opp under steking.
Sett brettet inn i midten av ovnen og følg med under steking. Brødene er ferdige når de er gyllenbrune.
Pensle med smeltet smør når de er ferdig stekt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen