dessert og søt bakst
Bringebærsurprise
En frisk dessert i stedet for riskrem til jul. Den er enkel å lage, og passer godt etter ribbe, pinnekjøtt, kalkun eller lutefisk.
![Bringebærsurprise i dessertglass på skåler med frosset bringebær på teskje](/assets/contentful/b26eki8n3vte/4Dlvtqb4xTTxJ4II1kNVzM/113e74227336553a6d4b7521f24cf0c4/juledessert-bringebarsurprize.jpg?preset=medium&dpr=2&q=75)
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
500 gbringebær
1 dlsukker
10 stkBixit kjeks (eller annen kjeks)
1 dlkremfløte
2 dlvaniljeis
12 stkbringebær (fryste til pynt)
Fremgangsmetode
Bland sukker og bringebær. Knus kjeksen. Pisk fløten, men ikke for fast.
Legg et lag kjeks nederst i hvert glass, så et lag med bringebær, en kule med vaniljeis og dekk med krem.
Knus de fryste bringebærene grovt og dryss dem på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆