Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Enkel eplepai med butterdeig og vaniljekrem

Lyst på eplepai, men har dårlig tid? Denne eplepaien med butterdeig krever minimalt med innsats og smaker skikkelig godt!

enkel-eplepa-med-butterdeig-hovedbilde.jpg

20min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til 1 pai:

250gbutterdeig

5stksyrlige epler

2ssmelis

1tskanel

Dette trenger du til eplekokte rosiner:

en halvdleplejuice

1ssvann

3ssrosiner

Dette trenger du til vaniljekrem:

1stkvaniljestang

2dlseterrømme

2ssmelis

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 190 grader.
Kjevle ut butterdeigen og skjær ut en rund form. Legg butterdeigbunnen på et bakepapir på et stekebrett.
Hul ut kjernene og skjær eplene i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
Legg epleskivene lagvis i en ring på deigen. Begynn fra kanten og jobb deg innover.
Sikt melis og kanel over eplene.
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, til eplene har fått gyllen farge.

Slik lager du eplekokte rosiner

Ha eplejuice, vann og rosiner i en kasserolle og kok til all væsken er kokt inn.
Sett til side.

Slik lager du vaniljekrem

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv.
Pisk rømmen stiv sammen med melis og vaniljefrø. Server ganske umiddelbart.
Server eplepaien varm med vaniljekrem og rosiner.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit