Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Eplepai med eventyrlig karamellsaus

Hva skjer når du smelter en pose karameller ned i en eplepai? Det blir ren magi! Denne eplepaien er så god at det er vanskelig å stoppe å spise.

Eplepai med eventyrlig karamellsaus

45min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du til en usøtet paideig, ca. 27 cm:

mykt smør

hvetemel

vann

kanel

flaksalt

Dette trenger du til eplefyll:

epler (Aroma, skåret i skiver)

smør

sukker (evt. litt mer)

Smørbukk karameller

Fremgangsmetode

Lag paideigen: Kna sammen smør, hvetemel, vann, kanel og salt til en deig. Pakk den inn i plast og legg den kjølig i en time før du kjevler den tynt ut.
Kle en smurt paiform med deigen. Prikk små hull i deigen før du forsteker den i oppvarmet ovn på 190 grader i 15 minutter.
Eplefyll: Skrell eplene og fjern kjernene. Stek eplene i smør i noen minutter. Strø over 3-4 ss sukker. Ha eplebitene i paiformen.
Stikk smørbukk ned i eplefyllet. Sett i ovnen på 170 grader og stek i ca 30 minutter.
Avkjøl på rist og server lunken med vaniljeis eller pisket krem.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆