dessert og søtt
Hjemmelaget sjokolademousse
Hjemmelaget sjokolademousse er både fyldig, luftig og uimotståelig godt! Dessuten er den perfekt som søt avslutning til et hvert godt måltid, enten det er bursdag, nyttårsaften eller vennekveld!

30min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
40gsmør i terninger
150gkokesjokolade 70% (grovhakket)
2stkegg
1klypesalt
en halvtschilipulver (kan sløyfes)
2dlkremfløte
1tsvaniljesukker
1sssjokolade (revet, til pynt)
1håndfullferske jordbær (til servering)
Fremgangsmetode
La dessertglassene stå i fryseren mens du lager sjokolademoussen.
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Rør om underveis og ta kjelen bort fra varmen når alt er smeltet.
Visp hele tiden mens du tilsetter en og en eggeplomme. Pass på at temperaturen på sjokoladen ikke er over 60 grader. Hvis sjokoladen er for varm kan eggeplommene koagulere.
Smak til sjokoladen med litt salt, og chilipulver hvis du liker det.
Visp fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem som topper seg. Vend inn i sjokoladeblandingen.
Visp eggehvitene til hvitt skum og bland sammen med resten. Fortsett å vende/røre om til alt er blandet og du har en luftig sjokolademousse.
Ta dessertglassene ut av frysen og fordel sjokolademoussen. Bruk gjerne krempose, det gjør det enkelt å fylle glassene.
Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne lenger. Server med revet sjokolade og ferske jordbær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆