iskrem og sorbet
Julebrus-sorbet
Avslutt julemiddagen med noe lett og friskt til dessert! Hekkeløper og matentusiast, Amalie Iuel, disker opp med en iskald julebrus-sorbet. Ekstra bra er det at du kan lage den ferdig god tid i forveien.

2t / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2stkjulebrus (eller rødbrus - 0,33l)
100gsukker
1stklime (saften fra)
4stkeggehviter
1håndfullferske bringebær
1håndfullgranateplefrø
1håndfullmørk sjokolade
Fremgangsmetode
Kok opp julebrus, sukker og limesaft. Avkjøl.
Pisk eggehvitene stive og vend dem sammen med den avkjølte julebrusen. Sett blandingen i fryseren.
Rør i blandingen hver time, helt til den blir luftig og stiv.
Server sorbeten i frosne glass og topp med bringebær, granateplekjerner og revet sjokolade.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆