Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Deilig rabarbrapai med jordbær

Rabarbra er aller best akkurat nå. Men med ekle triks kan du lage rabarbrapai med jordbær helt til høsten.

Rabarbrapai i form ved siden av en tallerken med et stykke pai på

35min / 1t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til en form på 26 cm:

500gjordbær (delt i to)

8dlrabarbra (skåret i 1-2 cm store biter)

2dlbrunt sukker

en halvdlmaisenna

en halvtskanel

en fjerdedeltssalt

Paideig:

500ghvetemel

200 og tre fjerdedelergkaldt smør

100gmelis

1stkegg

Fremgangsmetode

Oppskriften gir en pai i en 26 cm form.
Bland alle ingrediensene til fyllet og la dette stå og vente mens du lager paideigen.
Bland mel og melis i en bakebolle. Kutt smøret i terninger og smuldre det i melblandingen. Bruk gjerne hendene. Ha i egget og jobb deigen jevn.
La deigen hvile i kjøleskapet minst en time.
Kjevle deigen og kle en smurt paiform med deigen. Spar noe av deigen til toppingen. Bruk en gaffel til å prikke deigen. Forstek paibunnen ved 200 grader i 15 minutter.
Ha i fyllet i paibunnen. Bruk små former og trykk ut blomster eller andre former du liker og fordel over fyllet.
Stek videre i ca. 20 minutter.
Denne paien smaker supergodt med vaniljekesam, vaniljeis eller vaniljesaus. Litt sitronmelisse smaker også godt til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit