dessert og søt bakst
Rask sjokoladefondant
Sjokoladefondant er så digg. Det er som en sjokolademuffins med deilig, flytende sjokolade inni. Veldig godt, og en enkel og imponerende dessert å servere med god vaniljeis til.
![Sjokoladefondant delt opp med skje, sammen med vaniljeis og jordbær delt på midten på en lyseblå tallerken pyntet med melis.](/assets/contentful/b26eki8n3vte/2quFGb3dLBWO5xlEsxYsMD/e1cb1c9d07ce2d32c8a6fc0511d6078f/oppskrift-sjokoladefondant.png?preset=medium&dpr=2&q=75)
9min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
100 gmørk sjokolade
100 gsmør
4 stkegg
1 dlsukker
1 dlhvetemel (+ litt mel til formene)
Til servering:
en halv lvaniljeis
1 pkjordbær
Fremgangsmetode
Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Grovhakk 100 g mørk sjokolade og smelt med 100 g smør i en liten gryte til en jevn og glatt røre. Sett til side.
Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker og rør inn sjokoladeblandingen. Sikt 1 dl hvetemel inn i deigen og bland godt.
Smør 8 porsjonsformer, gjerne engangsformer i aluminium, med litt smør og dryss med mel. Fordel røren i formene så de er ¾ fulle.
Sett formene på en bakeplate og stek i ovnen i 8-9 minutter. De skal være litt flytende i midten.
Hvelv fondantene ut på serveringstallerkener og server umiddelbart med en kule vaniljeis og friske jordbær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆