Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Rask sjokoladefondant

Sjokoladefondant er så digg. Det er som en sjokolademuffins med deilig, flytende sjokolade inni. Veldig godt, og en enkel og imponerende dessert å servere med god vaniljeis til.

Rask sjokoladefondant

9min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

100gmørk sjokolade

100gsmør

4stkegg

1dlsukker

1dlhvetemel (+ litt mel til formene)

Til servering:

en halvlvaniljeis

1pkjordbær

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 220 °C.
Grovhakk 100 g mørk sjokolade og smelt med 100 g smør i en liten gryte til en jevn og glatt røre. Sett til side.
Visp sammen 4 egg og 1 dl sukker og rør inn sjokoladeblandingen. Sikt 1 dl hvetemel inn i deigen og bland godt.
Smør 8 porsjonsformer, gjerne engangsformer i aluminium, med litt smør og dryss med mel. Fordel røren i formene så de er ¾ fulle.
Sett formene på en bakeplate og stek i ovnen i 8-9 minutter. De skal være litt flytende i midten.
Hvelv fondantene ut på serveringstallerkener og server umiddelbart med en kule vaniljeis og friske jordbær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn