dessert og søt bakst
Hvorfor er ikke alle hektet pĂĽ fromasj?
Fromasj er definitivt en av de klassiske dessertene som fortjener ĂĽ komme tilbake pĂĽ moten. Den har jo virkelig alt!
30min / 2t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
5 stkeggeplommer
5 sssukker
5 dlkremfløte
1 stkvaniljestang
4 platergelatin
en halv dlvann
Fremgangsmetode
Bløtlegg gelatinplatene i iskaldt vann.
Splitt vaniljestangen pü langs med en liten kniv og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller baksiden av kniven.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrøene til tykk og jevn eggedosis. Visp kremfløte til myk og luftig krem, og vend kremen inn i eggedosisen.
Varm opp vannet til det sü vidt begynner ü koke i en liten kasserolle. Klem vannet sü godt som mulig ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
Vend gelatin blandingen raskt inn i eggekremen.
Fyll fromasjen i glass, og pynt med for eksempel jordbÌr og pistasjnøtter.
Sett glassene i kjøleskapet, og la dem stü et par timer til fromasjen har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
âââââ
ââââââââââââââââââ ââââââââ ââââââââââââ
âââââ
ââââââââââââââââââ ââââââââ ââââââââââââ
âââââ