Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Hvorfor er ikke alle hektet pĂĽ fromasj?

Fromasj er definitivt en av de klassiske dessertene som fortjener ĂĽ komme tilbake pĂĽ moten. Den har jo virkelig alt!

To glass med vaniljefromasj pyntet med jordbÌr og hakkede pistasjnøtter.

30min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

5stkeggeplommer

5sssukker

5dlkremfløte

1stkvaniljestang

4platergelatin

en halvdlvann

Fremgangsmetode

Bløtlegg gelatinplatene i iskaldt vann.
Splitt vaniljestangen pü langs med en liten kniv og skrap ut vaniljefrøene med en teskje eller baksiden av kniven.
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrøene til tykk og jevn eggedosis. Visp kremfløte til myk og luftig krem, og vend kremen inn i eggedosisen.
Varm opp vannet til det sü vidt begynner ü koke i en liten kasserolle. Klem vannet sü godt som mulig ut av gelatinplatene og løs dem opp i det varme vannet.
Vend gelatin blandingen raskt inn i eggekremen.
Fyll fromasjen i glass, og pynt med for eksempel jordbÌr og pistasjnøtter.
Sett glassene i kjøleskapet, og la dem stü et par timer til fromasjen har stivnet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop fĂĽr du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for ĂĽ fĂĽ penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit