dessert og søtt
Ovnsbakte vaniljedonuts
Vil du ha herlige, saftige donuts helt uten å ta frem frityrkjelen? Se her!

18min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
12 porsjoner
Dette trenger du:
150ghvetemel
en halvtsbakepulver
en fjerdedeltsnatron
1tsvaniljesukker
en halvtssalt
25gsmeltet smør
en halvdlrapsolje
75gsukker
1stkegg
1dlmelk
Glasur:
150gmelis
3ssmelk (ca)
2dråperkonditorfarge (ca)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 12 donuts.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Bland hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker og salt i en bolle, og rør til det er godt blandet.
Tilsett smeltet smør, rapsolje, sukker, egg og melk, og rør til en jevn og glatt røre.
Form små donutsformer med aluminiumsfolie og sett dem på et muffinsbrett.
Hell røren i en sprøytepose eller brødpose og sprøyt litt røre i hver donutform, ca. ¾ full.
Stek dem midt i ovnen i 12-18 minutter. Avkjøl dem i 10-15 minutter før du tar dem ut av formene.
Bland melis, melk og konditorfarge til glasur.
Dypp de avkjølte donutsene i glasuren og topp gjerne med litt kakepynt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆