Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Seig og perfekt brownies med masse sjokolade

Brownies er en vinner, og Fredrik fra Hele Norge Baker har brukt over et år på å bake seg frem til den perfekte brownien som alle digger.

Seig og perfekt brownies med masse sjokolade

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

400gsukker

240gmeierismør

4stkegg

50gkakao

400gsjokolade (200 gram melkesjokolade (jivara), 200 gram 70% kakao sjokolade (guanaja))

1tssalt

1tsbakepulver

120gmel

Karamellsaus:

200gsukker

75glys sirup

100gsmør

150gkremfløte

1klypehavsalt

Fremgangsmetode

Start med å hakke all sjokoladen. Smelt så smøret på medium varme. Når smøret er smeltet tilsetter du sukkeret og rører i 2 minutter over platen. Dette gir en karamellisert smak.
Ha blandingen over i en skål, og tilsett egg, kakao og 1/3 av den hakkede sjokoladen
Sikt inn mel, salt og bakepulver, og vend dette forsiktig inn til alt er godt blandet.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend dette forsiktig inn.
Fordel røren i en form, og fordel det som er igjen av sjokolade på toppen før du steker brownien på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl, og server med krem, is eller f.eks karamellsaus.
Formen måler 30x40, som er litt mindre enn en vanlig langpanneform. Ønsker du å bruke langpanne, kan du enkelt gjøre den kortere ved bruk av aluminiumsfolie, eller du kan doble røren.

Karamellsaus

Smelt den lyse sirupen til karamell sammen med sukkeret på medium varme i en tykkbunnet kjele.
Ha i smøret, og rør til dette er smeltet inn i karamellen. La det stå til karamellen har kommet ‹‹sammen››.
Tilsett fløten, og kok i ca 1 minutt. Tilsett salt, og avkjøl.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn