Til hovedinnhold
brownies

Verdens beste brownies

Brownies er alltid en vinner, og Fredrik fra Hele Norge Baker har brukt over et år på å bake seg frem til den perfekte brownien som alle digger.

Verdens beste brownies delt i ruter og pyntet med sjokoladedråper, servert på bakepapir.

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

400gsukker

240gmeierismør

4stkegg

50gkakao

400gsjokolade (200 gram melkesjokolade (jivara), 200 gram 70% kakao sjokolade (guanaja))

1tssalt

1tsbakepulver

120gmel

Fremgangsmetode

Start med å hakke all sjokoladen. Smelt så smøret på medium varme. Når smøret er smeltet tilsetter du sukkeret og rører i 2 minutter over platen. Dette gir en karamellisert smak.
Ha blandingen over i en skål, og tilsett egg, kakao og 1/3 av den hakkede sjokoladen
Sikt inn mel, salt og bakepulver, og vend dette forsiktig inn til alt er godt blandet.
Tilsett enda 1/3 av sjokoladen, og vend dette forsiktig inn.
Fordel røren i en form, og fordel det som er igjen av sjokolade på toppen før du steker brownien på 175 grader i ca 30 minutter. Avkjøl, og server med krem, is eller f.eks karamellsaus.
Formen måler 30x40, som er litt mindre enn en vanlig langpanneform. Ønsker du å bruke langpanne, kan du enkelt gjøre den kortere ved bruk av aluminiumsfolie, eller du kan doble røren.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen