dessert og søtt
Eton Mess med bringebær og limesukker
Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert som kombinerer søte små marengs, pisket krem og gjerne frukt eller bær. Her har vi brukt ferske bringebær og litt lime, for å gjøre desserten ekstra frisk og god!
1t 30min / 3t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Pikekyss:
2 stkeggehviter
125 gsukker
Limesukker:
1 stklime (kun skall)
1 tssukker
Rørte bringebær:
300 gfriske bringebær
en halv tssukker
Pisket krem:
3 dlkremfløte
1 tssukker
Fremgangsmetode
Pikekyss
Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggehvitene til skummet blir hvitt og litt stivt. Pisk inn halvparten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
Kle to bakebrett med bakepapir. Fordel marengs på brettene med en sprøytepose. Stek på 100 grader varmluft i 1-1 1/2 time til marengsen er sprø utenpå, men fortsatt litt myk inni. La pikekyssene stå i ovnen til den er helt avkjølt.
Limesukker
Vask og tørk limen godt. Riv limeskallet på et fint rivjern og gni sammen med sukker. Sett til side.
Rørte bringebær
Rør halvparten av bærene sammen med sukker. Den andre halvparten kan du spare til servering.
Pisket krem
Pisk kald fløte med sukker, til en fyldig krem.
Fordel rørte bær, krem, marengs, limesukker og hele bær lagvis i glass. Topp med bær eller smuldret marengs og server straks.
Tips!
Pikekyssene kan også kjøpes ferdig.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆