dessert og søtt

Eton Mess med bringebær og limesukker

Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert som kombinerer søte små marengs, pisket krem og gjerne frukt eller bær. Her har vi brukt ferske bringebær og litt lime, for å gjøre desserten ekstra frisk og god!

Eton Mess med bringebær, knuste marengs og limesukker servert lagvis i glass på liten treskål. Kvist med grønne blader og røde bær ligger ved siden av, og en rød teskje med knuste marengs ligger i forkant.

1t 30min / 3t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Pikekyss:

2stkeggehviter

125gsukker

Limesukker:

1stklime (kun skall)

1tssukker

Rørte bringebær:

300gfriske bringebær

en halvtssukker

Pisket krem:

3dlkremfløte

1tssukker

Fremgangsmetode

Pikekyss

Skill eggeplommene fra hviten. Pisk eggehvitene til skummet blir hvitt og litt stivt. Pisk inn halvparten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs.
Kle to bakebrett med bakepapir. Fordel marengs på brettene med en sprøytepose. Stek på 100 grader varmluft i 1-1 1/2 time til marengsen er sprø utenpå, men fortsatt litt myk inni. La pikekyssene stå i ovnen til den er helt avkjølt.

Limesukker

Vask og tørk limen godt. Riv limeskallet på et fint rivjern og gni sammen med sukker. Sett til side.

Rørte bringebær

Rør halvparten av bærene sammen med sukker. Den andre halvparten kan du spare til servering.

Pisket krem

Pisk kald fløte med sukker, til en fyldig krem.
Fordel rørte bær, krem, marengs, limesukker og hele bær lagvis i glass. Topp med bær eller smuldret marengs og server straks.

Tips!

Pikekyssene kan også kjøpes ferdig.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit