Til hovedinnhold
dessert og søtt

Frossen klementin med honningpisket mascarpone

Denne juledesserten med honningpisket mascarpone og frossen revet klementin er den friske og søte avslutningen du ønsker deg på et godt måltid. Perfekt etter en mektig julemiddag, eller som dessert på nyttårsaften.

Frossen klementin med honningpisket mascarponekrem servert med mandelknekk og friske mynteblader i iskremskål. Hvit julepynt rundt.

10min / 24t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

4stkklementiner

2tshonning

Honningpisket mascarpone:

250gmascarpone

1dlkremfløte

en halvstkvaniljestang

2sshonning

Mandelknekk:

1dlsukker

4ssvann

30gskivede mandler

Fremgangsmetode

Skrell klementinene og legg dem i fryseren over natten.

Mandelknekk

Ha sukker og vann i en panne på middels høy varme.
Smelt sukkeret til det begynner å karamelliseres. Det skal bli gyllent, ikke brunt.
Ta karamellen av platen, og hell på et bakepapir. Dryss over skivede mandler.
Avkjøl, og knekk opp til pynt.

Honningpisket mascarpone

Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
Pisk kremfløte og mascarpone til en luftig krem.
Tilsett honning og frøene fra vaniljestangen, og pisk til en glatt og fast konsistens.

Servering

Riv de frosne klementinene grovt over den piskede kremen.
Pynt med mandelknekk, og ringle gjerne litt ekstra honning over før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen