dessert og søtt
Frossen klementin med honningpisket mascarpone
Denne juledesserten med honningpisket mascarpone og frossen revet klementin er den friske og søte avslutningen du ønsker deg på et godt måltid. Perfekt etter en mektig julemiddag, eller som dessert på nyttårsaften.

10min / 24t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
4stkklementiner
2tshonning
Honningpisket mascarpone:
250gmascarpone
1dlkremfløte
en halvstkvaniljestang
2sshonning
Mandelknekk:
1dlsukker
4ssvann
30gskivede mandler
Fremgangsmetode
Skrell klementinene og legg dem i fryseren over natten.
Mandelknekk
Ha sukker og vann i en panne på middels høy varme.
Smelt sukkeret til det begynner å karamelliseres. Det skal bli gyllent, ikke brunt.
Ta karamellen av platen, og hell på et bakepapir. Dryss over skivede mandler.
Avkjøl, og knekk opp til pynt.
Honningpisket mascarpone
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
Pisk kremfløte og mascarpone til en luftig krem.
Tilsett honning og frøene fra vaniljestangen, og pisk til en glatt og fast konsistens.
Servering
Riv de frosne klementinene grovt over den piskede kremen.
Pynt med mandelknekk, og ringle gjerne litt ekstra honning over før servering.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
