dessert og søtt
Hjemmelagde krumkaker med honningbakte fiken og marsipankrem
Mange har krumkaken som sin julekake-favoritt! Gjør krumkakene enda bedre, og servér den som en deilig dessert med ovnsbakte fiken og luftig marsipankrem.

1t / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Hjemmelagde krumkaker:
3stkstore egg
200gsukker
200gsmeltet smør
1tskardemomme
3sskaldt vann
200ghvetemel
4ssMandelflak (hakket)
1tsklementin (skall, finrevet)
Honningbakte fiken:
4stkfiken
2ssflytende honning
Marsipankrem:
100gmarsipan
3dlkremfløte
Fremgangsmetode
Hjemmelagde krumkaker
Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Stek dem i krumkakejern og lag skåler av krumkakene før de stivner.
Honningbakte fiken
Skjær et kors på toppen av fiknene ved stilken. Skjær 2/3 ned på fiknene. Sett dem i en ildfast form og hell honning i korset. Sett i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.
Marsipankrem
Legg marsipanen i fryseren i minst 1 time. Dette for at den skal bli enklere å rive.
Pisk kremfløten til krem. Riv marsipan med fint rivjern og bland inn i kremen.
Legg en krumkakeskål på hver tallerken. Fyll med marsipankrem og en bakt fiken på toppen.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
