iskrem og sorbet
Hjemmelaget iskrem med bringebær, mandler og sjokolade
Is + bær = sommer! Du trenger ikke iskremmaskin for å lage sommerens aller beste iskrem med bringebær og sjokolade.

15min / 8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Dette trenger du:
75gsukker
3stkeggeplommer
3stkeggehviter
3dlkremfløte
1nevemandelflak
100gbringebær
100gmørk sjokolade 70%
Dette trenger du til sirup:
100gsukker
1dlvann
en halvstkvaniljestang (splittet på langs)
125gbringebær
Fremgangsmetode
Lag sirup ved å koke opp sukker og vann. Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene og la dette koke ca 10-15 minutter til du har en sirup. Sil blandingen og la sirupen kjøles ned.
Slik lager du iskrem
Pisk eggedosis av sukker og eggeplommer.
I en annen skål pisker du eggehvitene stive og i en tredje skål pisker du fløten til krem.
Bland forsiktig eggedosis med kremen og vend så inn eggehvitene.
Vend mandelflak og friske bringebær inn i iskremen. Ha dette over i en form.
Smelt sjokoladen over vannbad.
Halvparten av bringebærsirupen og halvparten av sjokoladen heller du over isen i tynn stråle i sikk-sakkmønster. Med en gaffel vender du inn sirupen slik at du får et fint mønster i isen. Resten av sjokoladen helles på toppen.
Dekk isen med plastfolie og sett den i fryseren til den stivner. Dette tar ca 6-8 timer.
Server isen i stykker med resten av bringebærsirupen og noen hele bringebær.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆