iskrem og sorbet
Hjemmelaget jordbæris
Hjemmelaget is er en smak av ren luksus – og det er slett ikke vanskelig å få til heller. Lag denne hjemmelagede iskremen med sommerens jordbær!
20min / 8t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
2 stkegg
2 dlsukker
5 dlkremfløte
2 og en halv dlmelk
400 gjordbær
en halv stklime (kun saften)
Fremgangsmetode
Denne oppskriften gir ca. 1,2 liter iskrem
Pisk eggene luftig. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til eggedosis.
Pisk deretter melk og fløte godt inn.
Rens og skyll jordbærene og ha dem i en bolle. Hell over saften av 1/2 lime. Knus med stavmikser (eller foodprosessor), og kjør det sammen til en puré.
Ha røren i en ismaskin. Rett før den utvikler seg til is, tilsetter du jordbærpureen. Kjør det sammen i ismaskinen til ferdig is.
Hvis du ikke har ismaskin
Rør inn jorbærpureen i røren og ha isblandingen i en passende form. Sett i fryseren i 6-8 timer. Rør flere ganger underveis for å hindre danningen av iskrystaller.
Når den er fryst, dekk isen med plast. Før servering setter du isen ca. 20 minutter i kjøleskapet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆