iskrem og sorbet

Hjemmelaget jordbæris

Hjemmelaget is er en smak av ren luksus – og det er slett ikke vanskelig å få til heller. Lag denne hjemmelagede iskremen med sommerens jordbær!

Hjemmelaget jordbæris i bakepapirkledd brødform, på lys marmorbakgrunn. Grønne planter, markblomster og ferske bær rundt. Skål med flere kuler jordbæriskrem og ferske jordbær på siden. En hånd holder en skje over skålen.

20min / 8t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

2stkegg

2dlsukker

5dlkremfløte

2 og en halvdlmelk

400gjordbær

en halvstklime (kun saften)

Fremgangsmetode

Denne oppskriften gir ca. 1,2 liter iskrem

Pisk eggene luftig. Tilsett sukker litt etter litt, og pisk til eggedosis.
Pisk deretter melk og fløte godt inn.
Rens og skyll jordbærene og ha dem i en bolle. Hell over saften av 1/2 lime. Knus med stavmikser (eller foodprosessor), og kjør det sammen til en puré.
Ha røren i en ismaskin. Rett før den utvikler seg til is, tilsetter du jordbærpureen. Kjør det sammen i ismaskinen til ferdig is.

Hvis du ikke har ismaskin

Rør inn jorbærpureen i røren og ha isblandingen i en passende form. Sett i fryseren i 6-8 timer. Rør flere ganger underveis for å hindre danningen av iskrystaller.
Når den er fryst, dekk isen med plast. Før servering setter du isen ca. 20 minutter i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit