iskrem
Iskake med karamell og nøtter
Klart du kan lage iskake hjemme. Du trenger verken ismaskin eller konditorfagbrev for å lage denne superenkle iskaken med karamell og deilig hjemmelaget sjokoladesaus, bare plass i fryseren.
30min / 5t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
6 porsjoner
Bunn:
50 gsmør
200 gsjokoladekjeks
Iskremfyll:
2 lvaniljeis
130 gHapå-pålegg
70 ghasselnøtter
Sjokoladesaus:
60 gsjokolade
2 sshonning
2 ssfløte
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 160 grader. Legg hasselnøttene på et bakepapir og rist dem i ovnen ca 10–15 minutter. Følg med og snu gjerne på nøttene underveis. Det er viktig at nøttene ikke brenner seg, for da får de en bitter smak.
Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du legger dem i et rent kjøkkenhåndkle og gnir skallene av dem.
Ta isen ut av fryseren og la den stå og mykne på benken.
Bunn
Smelt smøret. Knus sjokoladekjeksene til smuler og tilsett smøret. Blandingen skal være som litt grov sand.
Hell blandingen i en rundt kakeform (24 cm i diameter) og press den godt ned i bunnen. Sett kakeformen i fryseren i 10 minutter.
Sjokoladesaus
Varm fløte og honning i en liten gryte med sjokoladen. Rør til du har fått en fin og blank sjokoladesaus.
Iskremfyll
Ha vaniljeisen i en kjøkkenmaskin og rør den myk. Ha i Hapå og miks godt til du har fått en deilig karamellis.
Hent kakeformen i fryseren og hell isblandingen i formen. Ha i halvparten av sjokoladeblandingen og rør forsiktig rundt så du får fint mønster i kaken din.
Hakk de ristede nøttene grovt og pynt med disse langs kanten av kaken. Får du nøtter til overs kan du servere disse i en liten skål ved siden av kaken. Ringle resten av sjokoladesausen over toppen av kaken og frys.
Kaken bør stå i fryseren minst 4 timer. Når du skal servere kaken må du ta den opp ca en halv time før den skal spises. Da får den perfekt konsistens, er enkel både å skjære og spise.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆