iskrem og sorbet
Iskake med pasjonsfruktparfait og sjokoladebunn
Iskake egner seg godt både som dessert og på kakebordet. Og denne iskaken med frisk pasjonsfruktparfait og deilig sjokoladebunn er faktisk ikke så vanskelig å lage.

10min / 4t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du til bunnen:
100gmørk sjokolade
100gsmør
100ghakkede hasselnøtter
en halvpkdigestive kjeks
Dette trenger du til pasjonsfruktparfait:
7stkpasjonsfrukter (modne)
4stkeggeplommer
160gsukker
3dlkremfløte
en halvkurvbringebær
Dette trenger du til sirup og pynt:
4stkpasjonsfrukter
60gsukker
1ssvann
1sssitronsaft
1nevesitronmelisse
200gfriske bringebær
Fremgangsmetode
Smelt sjokoladen over vannbad.
Smelt smør.
Finhakk nøtter og kjeks i en kjøkkenmaskin. Bland inn smeltet sjokolade og smør. Fyll massen i en smurt 22-24 cm form. Silikonkakeformer er bra.
Del pasjonsfruktene i to, og med en skje skraper du ut innholdet. Ha dette over i en sil. Press mest mulig saft ut. Saften tar du vare på.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen skål pisker du kremfløten.
Vend eggedosis og pasjonsfruktsaft inn i kremen.
Ta ut kakeformen og hell parfaitmiksen over. Press noen bringebær ned i parfaitmiksen. Dekk til med plast og sett i fryseren.
Lag pasjonsfruktsirup. Press saften ut av pasjonsfruktene på samme måte som du gjorde med iskaken. Kok opp saften sammen med sukker og vann. Smak til med sitronsaft og avkjøl.
Ta ut iskaken femten minutter før servering. Hell over sirup, og pynt med sitronmelisseblader og masse bringebær. Dryss evt litt melis over.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆
▆▆▆▆▆