Til hovedinnhold
iskrem

Iskake med pasjonsfruktparfait og sjokoladebunn

Iskake egner seg godt både som dessert og på kakebordet. Og denne iskaken med frisk pasjonsfruktparfait og deilig sjokoladebunn er faktisk ikke så vanskelig å lage.

iskake-med-pasjonsfrukt-lys.jpg

10min / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til bunnen:

100gmørk sjokolade

100gsmør

100ghakkede hasselnøtter

en halvpkdigestive kjeks

Dette trenger du til pasjonsfruktparfait:

7stkpasjonsfrukter (modne)

4stkeggeplommer

160gsukker

3dlkremfløte

en halvkurvbringebær

Dette trenger du til sirup og pynt:

4stkpasjonsfrukter

60gsukker

1ssvann

1sssitronsaft

1nevesitronmelisse

200gfriske bringebær

Fremgangsmetode

Smelt sjokoladen over vannbad.
Smelt smør.
Finhakk nøtter og kjeks i en kjøkkenmaskin. Bland inn smeltet sjokolade og smør. Fyll massen i en smurt 22-24 cm form. Silikonkakeformer er bra.
Del pasjonsfruktene i to, og med en skje skraper du ut innholdet. Ha dette over i en sil. Press mest mulig saft ut. Saften tar du vare på.
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. I en annen skål pisker du kremfløten.
Vend eggedosis og pasjonsfruktsaft inn i kremen.
Ta ut kakeformen og hell parfaitmiksen over. Press noen bringebær ned i parfaitmiksen. Dekk til med plast og sett i fryseren.
Lag pasjonsfruktsirup. Press saften ut av pasjonsfruktene på samme måte som du gjorde med iskaken. Kok opp saften sammen med sukker og vann. Smak til med sitronsaft og avkjøl.
Ta ut iskaken femten minutter før servering. Hell over sirup, og pynt med sitronmelisseblader og masse bringebær. Dryss evt litt melis over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit