iskrem og sorbet
Iskrem med hjemmelaget jordbærsaus
Iskrem med friske bær og hjemmelaget jordbærsaus er den perfekte desserten til både 17. mai, bursdag eller bare som en søt avslutning på grillmiddagen! Hjemmelaget jordbærsaus lager du enkelt med Coop sine friske og søte jordbær!

20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
8 porsjoner
Dette trenger du:
1 boksfriske blåbær
1 boksfriske bringebær
1 håndfullfrisk mynte
1 boksDiplom-is Royal Vanilje
1 boksDiplom-is Royal Pistasj og sjokolade
1 boksDiplom-is Royal Skogsbær og sjokolade
Hjemmelaget jordbærsaus:
500 gCoop søte og friske jordbær
100 gsukker
1 sssitronsaft
Fremgangsmetode
Jordbærsaus
Skyll og rens jordbærene, og skjær dem i mindre biter. Spar noen bær til pynt.
Ha jordbærene i en kjele sammen med sukker og sitronsaft. Kok opp og rør om.
Reduser varmen når blandingen koker, og la det småkoke i 10-15 minutter eller til sausen tykner. Tilsett litt vann ved behov.
Ta kjelen av varmen og avkjøl sausen. Ønsker du en jevnere saus, kan du bruke en stavmikser.
Servering
Fyll serveringsskåler med forskjellige smaker iskrem.
Ringle over jordbærsaus, og strø over jordbær, blåbær, bringebær og mynte.
Tips!
Tips! Sett isen i kjøleskapet ca 1 time før servering, slik at den mykner litt.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆