Til hovedinnhold
iskrem og sorbet

Marengskake med is og bær

Baked alaska, Omelette norvégienne eller Glace au four - kjært barn har mange navn! Denne marengskaken med iskrem skal du faktisk steke i ovnen, og resultatet er en herlig blanding av sprøtt, seigt og kaldt!

Marengskake med is og bær, laget i porsjonskaker med rosa iskrem på sukkerbrødbunn, og stekt marengs på utsiden.

5min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

en halvstksukkerbrød

1ljordbæris

5ssbringebærsyltetøy

8stkeggehviter

300gsukker

Fremgangsmetode

Oppskriften gir en hel kake, men du kan om ønskelig dele sukkerbrødene i små sirkler om du vil ha mindre marengskaker som på bildet.
Del sukkerbrødet i to på langs og legg den ene delen på et stekebrett eller ildfast form.
Fordel syltetøy på kakebunnen.
Tin isen litt, så den blir enklere å forme, og fordel den på kakebunnen.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt og litt og pisk videre til marengsen er fast og stiv, uten synlige sukkerkorn.
Fordel marengs over kaken. Pass på at du har marengs tett rundt kaken, og helt ned på kantene, slik at iskremen ikke smelter når du skal steke marengsen.
Sett kaken i ovnen ved 250 grader i cirka 5 minutter, til marengslokket er gyllent. Følg med hele tiden, det kan gå fort.
Server med en gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit