dessert og søtt
Karamelliserte epler med mascarpone- og rømmekrem
Dette er en lun og herlig høstdessert av karamelliserte epler, med hint av vanilje. I stedet for vaniljekrem eller is, har vi laget en fløyelsmyk og lett syrlig krem med mascarpone og rømme!

20min / 10min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Karamelliserte epler:
4stkepler
4sssukker
1dleplejuice
1stkvaniljestang (delt i to)
1sssmør
Mascarpone- og rømmekrem:
150gmascarpone
2dlseterrømme
1sssitronsaft
3ssmelis
Fremgangsmetode
Karamelliserte epler
Skrell eplene og del dem i biter.
Smelt sukkeret til karamell i en panne.
Tilsett eplejuice og vaniljestang. Kok opp og ha i eplebitene. La det småkoke til sausen så vidt tykner igjen. Tilsett smør.
Mascarpone- og rømmekrem
Rør sammen ingrediensene til kremen med en visp.
Tips!
Server gjerne med noe sprøtt ved siden av, som müsli eller krokan.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆