Til hovedinnhold
dessert og søtt

Kokosboller med pistasjkrem

Hjemmelagede kokosboller er ikke bare lekkert å servere på kakefatet, de smaker også helt nydelig. Her har vi tatt inspirasjon fra den virale Dubai sjokoladen, og laget en søt og mektig kokosbolle med deilig crunch fra pistasj.

Kokosboller med pistasjekrem servert på stettfat i glass, på mørkt trebord med kaffeservise i bakgrunnen.

1t / 1t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Avansert

Ingredienser

1 porsjoner

Bunn:

200gkokosmasse

150gmelis

2stkeggehviter

Pistasjkrem:

150gpistasjnøtter, usaltede og uten skall

3ssmelis

2ssnøytral olje

1tsvaniljesukker

100gmascarpone

Kokosbollefyll:

2stkgelatinplater

en halvdlvann, til bløtlegging av gelatinplater

100gsukker

en halvdllys sirup

2stkeggehviter

2ssvann, til oppvarming av gelatinplater

Sjokoladeglasur:

200ghvit sjokolade

1tskokosolje

1nevehakkede pistasjnøtter (til pynt)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 16 kokosboller, avhengig av størrelse.

Bunn

Bland kokosmasse, melis og eggehviter til en deig.
Form deigen til små, flate, runde bunner på ca. 3 centimeter i diameter.
Legg bunnene på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek dem på 180 °C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne.
Ta ut av ovnen og avkjøl helt på stekeplaten. Eventuelt kan bunnene settes på et brett i kjøleskapet mens du lager kremen.

Pistasjkrem

Kjør pistasjnøttene lenge i en blender eller kjøkkenmaskin, til nøttene slipper olje og blir til en smøraktig masse.
Tilsett melis, nøytral olje og vaniljesukker.
Vend inn mascarpone til en fast, smørbar krem. Sett kaldt.

Kokosbollefyll

Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp sukker og sirup til sukkerlake.
Pisk eggehvitene stive.
Hell den varme sukkerlaken i de stivpiskede eggehvitene i en tynn stråle mens du pisker.
Ha gelatin og vann i en liten kjele, og varm forsiktig opp slik at gelatinen smelter. Ikke bruk for høy varme.
Tilsett gelatinen i eggehviteblandingen og pisk videre til en seig og luftig krem.

Montering

Legg en skje pistasjkrem på hver kokosbunn, deretter en topp kokosbollefyll. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og rør inn kokosolje.
Dypp kokosbollene i sjokoladen eller hell sjokoladeglasuren over kokosbollene.
Pynt med hakkede pistasjenøtter, og sett kaldt til glasuren har stivnet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Coop Litt Ditt Logo hvit
Til toppen