dessert og søtt
Kokosboller med pistasjkrem
Hjemmelagede kokosboller er ikke bare lekkert å servere på kakefatet, de smaker også helt nydelig. Her har vi tatt inspirasjon fra den virale Dubai sjokoladen, og laget en søt og mektig kokosbolle med deilig crunch fra pistasj.

1t / 1t 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Avansert
Ingredienser
1 porsjoner
Bunn:
200gkokosmasse
150gmelis
2stkeggehviter
Pistasjkrem:
150gpistasjnøtter, usaltede og uten skall
3ssmelis
2ssnøytral olje
1tsvaniljesukker
100gmascarpone
Kokosbollefyll:
2stkgelatinplater
en halvdlvann, til bløtlegging av gelatinplater
100gsukker
en halvdllys sirup
2stkeggehviter
2ssvann, til oppvarming av gelatinplater
Sjokoladeglasur:
200ghvit sjokolade
1tskokosolje
1nevehakkede pistasjnøtter (til pynt)
Fremgangsmetode
Oppskriften gir ca. 16 kokosboller, avhengig av størrelse.
Bunn
Bland kokosmasse, melis og eggehviter til en deig.
Form deigen til små, flate, runde bunner på ca. 3 centimeter i diameter.
Legg bunnene på en bakepapirkledd stekeplate.
Stek dem på 180 °C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne.
Ta ut av ovnen og avkjøl helt på stekeplaten. Eventuelt kan bunnene settes på et brett i kjøleskapet mens du lager kremen.
Pistasjkrem
Kjør pistasjnøttene lenge i en blender eller kjøkkenmaskin, til nøttene slipper olje og blir til en smøraktig masse.
Tilsett melis, nøytral olje og vaniljesukker.
Vend inn mascarpone til en fast, smørbar krem. Sett kaldt.
Kokosbollefyll
Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter.
Kok opp sukker og sirup til sukkerlake.
Pisk eggehvitene stive.
Hell den varme sukkerlaken i de stivpiskede eggehvitene i en tynn stråle mens du pisker.
Ha gelatin og vann i en liten kjele, og varm forsiktig opp slik at gelatinen smelter. Ikke bruk for høy varme.
Tilsett gelatinen i eggehviteblandingen og pisk videre til en seig og luftig krem.
Montering
Legg en skje pistasjkrem på hver kokosbunn, deretter en topp kokosbollefyll. Sett kjølig i minst 30 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad, og rør inn kokosolje.
Dypp kokosbollene i sjokoladen eller hell sjokoladeglasuren over kokosbollene.
Pynt med hakkede pistasjenøtter, og sett kaldt til glasuren har stivnet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
